24 Şubat 2014 Pazartesi

Neutrogena El ve Tırnak Bakım Kremi

Merhaba,

Tırnaklarım bazen o kadar hassaslaşıp,saçma yerlerden kırılıyor ki deli olmak içten değil. Bir de yavaş uzuyor keratalar. Aslında el kremlerim olmasına rağmen bu kremin vaatlerini görünce almadan edemedim. Düşünseniz tek bir ürün hem ellerinizi nemlendiriyor hem de tırnaklarınızı güçlendiriyor. Bir taşla iki kuş denen türden. Hemen bir hevesle başladım kullanmaya.

Vaatlerinden başlayacak olursak ;

- Tırnaklarınızı 2 kat güçlendirmeye ve tırnak etlerinizi yumuşatmaya yardımcı olur.
- Elinizin cildini yoğun şekilde nemlendirir ve besler.
- Yağsız yapısı ile kolayca emilir.

Kullanımı :Ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yaparak sürün. En iyi sonuç için her gün kullanın.




Yapı olarak elimde gördüğünüz üzere ağır olmayan ama çok da hafif olmayan bir formülü var. Kremi elinize yaydıktan sonra yağlı bir kıvam kalmıyor. Hemen emiliyor ve elleriniz çok kuru değilse nemi uzun süre muhafaza ediyor. Çok kuru ciltlere sağladığı nemin yeterli geleceğini düşünmüyorum.

Tırnak güçlendirme kısmına gelirsek kullanma talimatına uygun kullandığım halde -masaj yaparak ve günde 2 kere olmak üzere- ben de bir fark yaratmadı. Maalesef asıl alma amacımı karşılayamadı bu yönü ile :/

Benim için cildi yağlandırmadan nemlendiren sıradan bir krem oldu bu ürün. Tırnak kırılması sadece dıştan ürün kullanarak pek engellenemez zaten. Gerekli besin gruplarını tüketmek,eğer benim gibi etten uzak duran biriyseniz gerekli vitamin ve mineral desteklerini alarak vücuttaki eksikliklerini telafi etmelisiniz.

Her zaman dediğim gibi her ürün herkeste aynı reaksiyonu göstermez. Nitekim bu ürünü benim düşüncelerimin tam tersine beğenenler de mevcut. Uygun fiyatıyla denemeye değer diyorum. Özellikle yaklaşan 8 mart indiriminde %50 indirim fırsatıyla daha da cüzi bir paraya bu bakım kremini deneyebilirsiniz.

Hoşçakalın ...



16 Şubat 2014 Pazar

The Balm Schwing Black Liquid Eyeliner / Siyah Sıvı Eyeliner

Merhaba,

Blogum her geçen gün daha fazla okunmaya başlıyor bu sevindirici olmakla beraber neden herhangi bir yorum veya üyelik olmuyor merak ediyorum. Ne ürün yorumlarımla ilgili ne de sizin fikirlerinizi sorduğum konularla ilgili yorum yok , takipçi de yok. Kısacası üzülüyoruz öğretmenim :( Takipçim olsun firmalardan ürün kaparım fikrinde hiç değilim ama sizlerle etkileşim içinde olmak istiyorum. İyi kötü verdiğim bir emek var blogla ilgili,geri dönüş almamak üzücü oluyor :/

Kısa sitemimin ardından ürünle ilgili yorumuma başlayalım. The Balm'la ilgili bizi en cezbeden şey ambalajları sanırım. İnsanın kullanmasa bile alıp bir köşede izleyesi geliyor. Küçük ve düşük göz kapaklarımdan dolayı pek eyeliner insanı değilim fakat bu eyelinerı denemek istedim. Sürdüğünüz an hemen sabitlenen bir yapıya sahip. Daha önceden Flormar'ın artlinerını almıştım da aman tanrım o ne kuruma bilmezlik. Zaten kısa sürede yapısı da bozulmuştu. Siyahlığına gelecek olursak ;


Gördüğünüz gibi oldukça siyah. İlerleyen saatlerde herhangi bir bulaşma ya da grileşme olmuyor. Yani sürdüğünüz gibi kalıyor. Bu açıdan da tam puan aldı benden.


Ucu ne çok kalın ne de çok ince. Bu da size süreceğiniz çizginin inceliğini ayarlamanızı sağlıyor. Uç kısmının yapısı biraz yumuşak olduğu için yine de dikkatli kullanmanızda fayda var. Sapı oldukça uzun bu bazılarınız için zorluk yaratabilir. Açıldıktan sonra 9 ay kullanım süresi var. Çok sık kullanan biriyseniz zaten 9 ay da rahat biter. Ben alalı sanırım 4 ay falan oldu ve dediğim gibi göz yapımdan dolayı nadir kullansam da halen ilk açtığım gibi ürünün akışkanlığı. Eyeliner el yeteneği ve pratikle alakalı olduğu için biraz yuvarlak konuştum ama kısaca toparlarsam ;

Rengi koyu siyah, sürümü kolay, çabuk sabitlenen ve özel günlerde ki indirimiyle de tadından yenmeyen oldukça beğendiğim bir The Balm ürünü oldu bu eyeliner. Eğer bu tarz bir ürün arayışındaysanız denemenizi tavsiye ederim. Testerının ucu dağılmış ,berbat bir haldeydi ama şimdilik ben de bu tarz bir bozulma yaşanmadı ve umarım da yaşanmaz.

Hoşçakalın ...







15 Şubat 2014 Cumartesi

Minik Gratis Alışverişim - 14 Şubat İndirimi


Merhaba,

Sevgililer gününde millet tini mini aşk dolu takılırken ben de önünden geçtiğim Gratis'e bir bakayım dedim. Bu arada indirime bugün itibari ile haftanın sonunu da dahil etmişler kaçırdım diye üzülmeyin. Açıkçası ne Gratis ne Watsons ne de Rossmann beni yerimden kaldıracak bir indirim yapmadı. O yüzden önünden geçmesem özellikle gitmezdim. Maybelline'de %25 indirim ne kuzum ? Hiç yapmayaydın zaten katalog zamanı yapıyorsun şişirdiğin fiyatlarını indirim adı altında normal fiyatlara çekmeyi. İndirimler gitgide kötüleşmeye başladı. Ah nerede o eski %50 indirimler. Watsons zaten her seferinde en kötü indirimi yapıyor o kanıksandı da Rossmann'da bu sefer yamuk yaptı ona bozuğum biraz.

Neysee öhömm fazla uzattım hemen alışverişimin ayrıntılarına geçiyorum. Bu arada Gratis'e özel ürünlerden aldığım için hepsinde %40 indirim vardı.

*Crochet naturel sprey; Bu sprey sadece Gratis'te bulunuyor. Bir kaç çeşidi var ve sanırım ünlü kokuların taklitleri şeklinde satılıyor çünkü kokladığım 1-2 koku çok tanıdık geldi. Mesela aldığım spreyin kokusu da çok tanıdık ama hangi parfüm aklıma gelmiyor ve bu beni gıcık ediyor :) Kokuları öyle marka marka ezberleyenlerden değilim maalesef. Fiyatı çok uygundu,şişesini de çok şirin denemek istedim. 
İndirimsiz fiyatı : 12,5 TL 

*Eklips ayna; Bu aralar aynalarıma bir haller oluyor. Ya kırılıyor ya yapışma yerlerinden düşüyor. Bu şirin şeyi görünce almadan edemedim. Bunların bir büyük boyu da vardı sanki ama göremedim.
İndirimsiz fiyatı : 3,75 TL

*Dirty Works cımbız ve tırnak makası; Bu arkadaşları da günlük kullanım için değil çantada taşımak için aldım. Fakat küt uçlu cımbızlara alışık olduğumdan mıdır yoksa gerçekten çok sivri olduğundan mıdır etimi sıkıştırdım denerken :s 
İndirimsiz fiyatları : 5,5 TL

Görüldüğü üzere minik ve ekonomik bir alışveriş oldu. Toplamda 16,35 TL ödedim. Umudum bir sonraki indirim gününe kaldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hunharca alışveriş yaparak kutlamak da ayrı bir ironi gerçi :)

Hoşçakalın ...



11 Şubat 2014 Salı

Isana Hair Saç Kremi


Merhaba,

Rossmann'ların sayısı her geçen gün artıyor ve uygun fiyatları kendilerine özel ürünleri de ilgimizi çekiyor. Rossmann'a özel ürünlerde en gıcık olduğum şeylerden biri Türkçe açıklamalarının çok yetersiz veya çok çabuk silinir olduğu. Nitekim bu ürünün arkasına yapıştırdıkları stickerdaki açıklama da çok hızlı silindi ve arka yüzünün fotoğrafını ne yaparsam yapayım bir türlü düzgün yüklenmediğinden cinnet geçirip sadece tek fotoğrafı koyabiliyorum maalesef.


2 dk'da saçların daha güçlü olacağını vaat ediyor. Peki bu vaadinde başarılı mı ?
-Hayır

Saçınızı yıkadıktan sonra havlu yardımıyla saçınızın nemini alıp kremi köklere gelmeyecek şekilde uyguluyorsunuz. 2 dk. bekleyip saçı duruluyorsunuz. Yoğunluk olarak standart bir saç kremi yapısında. İçinde lotus çiçeği ekstresi ve pantenol mevcut. Kokusu fena değil. Ama söylediği şeyi yapmayangillerden. Sadece saçın kısmen daha kolay taranmasını sağlıyor hepsi bu. Öyle iyileştirici,güçlendirici etkisi yok.
Bir de sanırım durulanmayan çeşidi mevcut. Onu almayı da düşünmüyorum.

Hoşçakalın ...











9 Şubat 2014 Pazar

Max Factor False Lash Effect 24 Hours Maskara

Merhaba,

Bugün nefret ettiğim bir üründen bahsedeceğim. Eğer rimelimi bir süreyim bir ay çıkmasın diyorsanız işte aradığınız rimel budur! Üstündeki yazıları çok çabuk silindiği için şu an ambalaj son derece rezalet görünüyor. Ama ben kendi sitesindeki fotoğrafı da ekleyeceğim.

Ah sevgili Gratis çalışanları bir kısmınızı nasıl böyle boğasım geliyor anlatamam ama sevgiden yani yanlış anlaşılmasın. İzmir'deki Kıbrıs Şehitleri caddesindeki şubeden almıştım bunu. İlgi,alaka ve bilgi birikimi sıfır olan bu satış görevlisi kızlarımızı kim seçiyor da bizleri böyle mağdur ediyor hangi süper zeka İK'cılar merak ediyorum. Sorunuza bin bir zahmetle cevap veren -ki mağazada bir kalabalık söz konusu değil-  "Aman bunu alın çok süper böyle mükemmel" . İlk çıkan false lash effect'ten memnun kalmadığımı söyleyince " Ama bu şahane bunu alın,formülü yenilendi" diye başımın etini yiyen sevgili bağyan sevgilerimi yolluyorum sana. Daha sonra gittiğimde bu rimeli çıkarmak için gözümü çitilemek zorunda olduğumu söylediğim zamanda " Ama 24 saat yazıyor,siz ne düşündünüz tabi ki öyle olcek" dedin ya kibar insanım Allah'tan bir şey demiyorum. Belki de senin kadar zeki değilim,bana bunu söylemen lazımdı ama bu bilgiyi biliyor muydun o da şüpheli. Artık o şubeye de uğramıyorum. Gratis'e yazdığım şikayet ise hiç kale(evet tdk kale diyor) alınmadı. Biz büyük blogger değiliz ,sıradan tüketici fanileriz ne de olsa. Watsons da aynı ya neyse eli yüzü düzgün fotoğrafını ekleyeyim.


Herkesin kirpik yapısı ve beklentileri farklıdır. Benim çok beğendiğim bir rimel sizin nefret ettiğiniz rimel olabilir. Kirpiklerim normal uzunlukta ve gürlükte fakat oldukça düz hatta aşağı yönlü uzayan bir model. Max factor bu rimel hakkında ne demiş ; 

False Lash Effect 24'ün özel formülü her bir kirpiği kökten uca kadar etkin biçimde sararken;  özel olarak tasarlanmış  büyük fırçası ile kirpiklere daha büyük bir temas alanı sağlıyor; böylece formül kirpikler üzerinde kayıyor ve kirpiklere 24 saate kadar dayanan göz alıcı hacim sağlıyor.

24 saate kadar dayandığı kesinlikle doğru. Hatta yazının başında belirttiğim gibi bir ay bile kalabilir çünkü bildiğimiz zamk gibi mübarek çıkmak bilmiyor. Çıkmak bilmiyor ama dökülme yapmasını biliyor :) Göz altlarımı gün içinde kontrol etmek zorundayım ilk aldığımda da böyleydi şimdi de tamamen formülüyle alakalı. Direkt çift fazlı temizleyici ile silmek mümkün değil. Kaç marka denedim ama yok,cıkk,ıhhıhh mümkün değil. Öncelikle bebe şampuanı ile yumuşatıyorum. Sonra pamuğa döktüğüm çift fazlı-tek fazlıyla çıkması namümkün- pamuğa döküp gözlerimde biraz bekleterek başlıyorum temizlemeye. Off yazarken yoruluyorum resmen. Suya dayanıklı rimel arıyorsanız bu rimeli bu amaçla kullanabilirsiniz.

Peki çıkmıyor kabul ama hacim,uzunluk katıyor buna değer diyebiliyor muyum ?
-HAYIR !

Kirpikleri yapıştıran,ölümüne sertleştiren,hacim ve uzunluk namına nanik yapan sadece siyahlaştıran sıradan bir maskara öyle 45 Tl falan vereceğinize parayı çöpe atın daha iyi en azından göz makyaj temizleyicisi masrafından kurtulursunuz. Kirpiklerimi son derece yapaylaştıran çok sert bir yapısı var. Bir iki defa kullandım ve sonra attım kenara o kadar sinirlendim ki yaptığım aptallığa. İlk çıkan ürününden memnun kalmadım ne diye satıcı kızın lafına inandım diye küstüm ürüne. 

Düz kirpikliler kirpik kıvırıcı kullansa bile bir süre sonra o kirpiklerde maskara da olsa eski haline dönüyor. Sonra dedim bari bir kat normal rimel süreyim 2.katı o kıvrıklığın sabit kalması amacıyla bu ürünü kullanarak sağlayayım. Şu an bu amaçlı kullanıyorum ama kirpikleri halen yapıştırmaya devam ettiği için artık canıma tak etti ve çöpe doğru yol gözüktü arkadaşa. 

Kirpiklerimi düşürüp,yapıştıran, ne uzunluk ne hacim veren,temizlenmesi insanı yoran son derece gereksiz bir ürün. Ayrıca sürerken kirpik dipleri acıtmayı başaran ilk rimel ki ben plastik fırçalı maskaraları severim. İnanın The Balm'ın, Essence'in rimeli daha güzel. Ortalama indirimsiz satış fiyatı 45 Tl'nı bu maskaraya vermenize yazık olur. Ben halen işte bu dediğim rimeli bulamadım. Sizin önerileriniz neler ? 14 Şubat'a kadar yorum yazarsanız belki fikirlerinizi değerlendirme fırsatım olur.

Hoşçakalın ...





8 Şubat 2014 Cumartesi

Yves Rocher Alışverişim ve Avantajlı İndirim Kuponu

Merhaba,

Bu yazıyı en kısa sürede alışverişimden az sonra yazıyorum. Arkadaşım sayesinde öğrendiğim fırsatı kaçırmamanızı ve Gratis misali yağmalanmış bir Yves Rocher'le karşılaşmamanız için hemen sizinle paylaşmak istedim.

Yves Rocher'nin internet sitesinden en az 15 Tl ve üzeri yaptığınız alışverişe tam boy mandalinalı dudak parlatıcısı ve çift fazlı göz makyaj temizleyicisi hediye ve bir de poşet boy tester var onu açıkçası hediyeden saymıyorum :)

Sepetimin tutarı yazan bölümünün sol alt tarafından kupon kodu kısmına "ZYEDF4" yazıyorsunuz ve kargo ücretinden muaf olarak 2 tam boy hediye ve +10 lira hediye çekine sahip oluyorsunuz. Ama maalesef istediğim hiçbir ürün stokta yoktu :( Ben de bu fırsatı kaçırmamak için annemin ihtiyacı doğrultusunda alışveriş yaptım. Aldığım üründe indirim yok aksine çok yakın bir zamanda +2 lira zam gelmişti  fakat hediyelerin varlığını düşündüm ve bu cinliğe kızmamaya çalıştım.

Yves Rocher'in sitesinde yazdığına göre kargonuzun teslimat süresi;

Ortalama Teslimat Süresi: Siparişleriniz 3 iş günü içerisinde kargo şirketine teslim edilir ve ek 10 (On) günlük süre uzatım hakkını saklı tutulmaktadır. Ardından ortalama 2 iş günü içerisinde kargo firması adresinize teslim edilmektedir. Bu süre, gönderi adresine göre farklılık gösterebilmektedir. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir. 

Ve gördüğünüz üzere alışverişimi bu şekilde tamamladım. Eğer isterseniz de en kısa zamanda annemin ürün görüşünü paylaşabilirim.

Hoşçakalın ...

5 Şubat 2014 Çarşamba

Cala Collagen/Kolajenli Makyaj Temizleme Mendili

Merhaba,

Cala makyaj temizleme mendilini Gratis alışverişlerini takip edenler bilir. Uygun fiyatlı, bir de indirimli günlerde ekstra +%40 indirim oluyor ki oldukça ucuz bir fiyata geliyor.

Ben ilk defa denedim ve sonuçtan da oldukça memnun kaldım. Makyaj temizleme mendillerinin tamamen cildi temizlediğine inanmıyorum. Sadece "kabasını almak" diye tabir edilen işlem için kullanışlı olabilir ki ben öyle kullanıyorum. Cildimde bb krem,pudra,allık oluyor yüzümü tek mendiller güzelce siliyorum. Kirpiklerime değdirmiyorum zira yormaya değmez nasıl olsa tam çıkaramayacak. 3 kat rimel öyle kolay çıkmıyor :)

Çok uzun zaman önce makyaj temizleme mendilleri kullanmıştım. O zaman ten makyajı ve çok kat rimel kullanmadığım için yeterli geliyordu. Fakat en çok johnson&johnson markalı olana verdiğim paraya acıdım. Yıllar önce 15 tl civarı bir paraya almıştım. O kadar kısa sürede kurudu ki içindekiler olduğu gibi çöpe gitti. O'ndan sonra da bir daha almamıştım zaten ne gerek var diye.



   

Eve geldiğim zaman açıkçası makyaj temizlemeye üşeniyorum. Ama cildim hassas ve akneye meyilli temizlik konusundan dikkatli olmam gerekiyor. Eve girer girmez çok oyalanmadan mendille şip şak siliyorum. Sonra işte ne zaman enerjim fullenirse doğru banyoya derin temizliğe :) 

Islaklığı gayet iyi ,kesinlikle kuruya yakın değil. Kolajenlisinden başka güllü ve aloe veralı çeşitleri var. Diğer alışverişimde o çeşitleri denemeyi düşünüyorum. 

Hoşçakalın ...



4 Şubat 2014 Salı

Gillette Satin Care Lavanta Kiss Shave Gel / Traş Jeli

Merhaba,

Bugünkü arkadaş kozmetik dışı,bir bakım ürünü. Hatta bloglarda pek de konuşulan bir konu değil her nedense bu tüylerden kurtulma mevzusu. Kadınlara ait her konunun utanılmadan , rahatsız olmadan paylaşılması taraftarıyım. Sonuçta bunlarda hayatımızın bir parçası.

Ben biraz acı eşiği düşüklüğünden biraz da kolayıma geldiğinden açıkçası en kötü yol olan jilet olayını seçtim. Buradan genç kızlara sesleniyorum sizler sakın başlangıcı bu şekilde yapmayın. Ağda acılı ama uzun vadede sizi çok daha rahat tutan tüyleri kalınlaştırmayan bir yöntem. Ben anne sözü dinlemedim ama siz bu ablanızın sözünü dinleyin :)

Pek çok kişinin aksine lavanta kokusunu sevmeyen,ağır bulan biriyim. Bu jelde lavanta aroması içeriyor. Açıkçası ben lavanta kokusu hissetmiyorum ve çok hoş,ağır olmayan,kimyasal kokmayan hoş bir esansa sahip. Bu yönüyle hoşuma gitti.



Hoşuma gitmeyen şey yukarıda gördüğünüz açıklama kısmı. Gördüğünüz üzere İngilizce olarak yapılan açıklamadan Türkçe yapılan kısma geçtiğimizde resmen "özet geç" olmuş. Niye kardeş biz de parayla almıyor muyuz bu şeyi? Bizim başımız kel mi? Herkes İngilizce ya da diğer yazan dilleri bilmek zorunda mı?

Mesela İngilizce kısmında lavanta yağı haricinde pembe gül,gelin çiçeği olduğundan da bahsetmiş niye benden bu bilgiyi esirgiyorsun ? Islak cildinize uygulayın diye yazmışsın İngilizce belki ben bunu bilmeyip kuru cilde uygulayacağım yaz açık açık canım aaa...

Basit bir ayrıntı ama ben başak burcuyum arkadaş takarım böyle şeylere :)






















Görüldüğü üzere ufak bir miktar oldukça geniş bir miktara yayılıyor. Elimde yer kalsa daha da yayılırdı. Bu açıdan bereketli. Jel ürünü yaydığınızda köpüksü bir forma giriyor. Yumuşak bir his veriyor ve uygulama esnasında kolaylık sağlıyor. Ben beğendim ve size de tavsiye ederim.

Hoşçakalın ...

3 Şubat 2014 Pazartesi

Nivea Stress Protect Deo Stick


Merhaba,

Nasılsınız ey sessiz okuyucular ? Sanırım hep kendi kendime yazacağım. Keşfedilene kadar senelerce yazmam gerekecek. Kaç zamandır yazıyorum ne takipçi ne yorum. Pufff neyse :/

Aldığım hiçbir nivea ürününden memnun olmadım. Ne makyaj malzemeleri ne cilt bakımı ne de roll on'larından. Ama işte her seferinde bir heves belki bu iyidir diye atlıyorum sazan gibi. Bundan sonra yok,cık almayacağım olmuyor. Ben nivea ile anlaşamıyorum.

Bu ürün ilk çıktığından yine bloglarda bangır bangır reklamı yapılmıştı. Aman şöyle iyi böyle mükemmel diye. Ter kokusuna karşı hassasiyetim olduğu için değişik roll on denemeyi seviyorum. Büyük bir heyecanla bu deo sticki de aldım.





Yıllar sonra ilk kez pudralı ürün kullanayım dedim hem malum pudra terlemeyi engeller, o ıslaklığı emer. Peki terlemeyi engelleme ya da geciktirme gibi bir faydası oldu mu? Valla ben fark etmedim. Bize öyle bir bilgi gelmedi.

Ayrıca ürünün iğrenç bir kokusu var. O kadar ağır ki anlatamam. Bu tarz ürünlerde fresh,temiz kokular severim. Çünkü ter kokusu deo ürünler ile birleştiğinde o parfüm-esansı daha da ağırlaştırır. Ah rexona seni niye aldattım ki diye kızdım kendime.

48 saat etkin koruma ??? Hayır ve nayır diyorum yok öyle bir dünya. O kısımdan da verdim eksisini.



Çevirme mekanizması bu kadar dandik ve çabuk bozulan başka bir stick ürünle de karşılaşmamıştım. Genelde ürün içinde az kaldığında olur bozulma. Yani benim tecrübelerim bu yönde oldu hep. Bu arkadaş o konuda da fire verdi.

Sonuç itibariyle hiçbir şekilde hiçbir yönüyle memnun kalmadığım bir ürün oldu. Dışarı çıkmadığım zamanlarda evde kullanıyorum. Bilemiyorum bitirebilir miyim ama asla almayacağım bir ürün oldu kendisi.

Hoşçakalın...



2 Şubat 2014 Pazar

Chanel Coco Mademoiselle EDT Parfüm

Merhaba,
Karşınızda dünyanın en şık kokularından biri var. Kullanmaya kıyamadığım ama artık son kullanma tarihine yaklaştığı için günlük kullanıma aldığım bir parfüm. Bende ki edt olanı. Türkiye'de ki satış fiyatı 300 tl olduğu için  yurt dışından sipariş etmiştim.

Notalarına gelirsek ;
 Üst notalarda portakal, mandalina, portakal çiçeği, bergamot; 
Orta notalarda yasemin, Türk gülü, ylang-ylang; Alt notalarda Tonka fasülyesi, paçuli, vetiver ve misk.


Görüldüğü üzere turunçgil ve odunsu notaların ağırlıklı olduğu bir koku.
Bence bu harika parfüm şık bir gece ya da çalışma hayatına daha uygun bir parfüm. Kadınsılığı baskın olduğundan 17 yaşındaki bir kıza uygun değil nazarımca. 

Belki edt olmasından dolayı kalıcılığı buram buram olmadı bende. Gerçi yıllardır kullandığım hiçbir orjinal parfümde tenime yakışanı bulmak nasip olmadı. O kutsal günü iple çekiyorum.

Bu aralar bütün stok parfümlerimi bitirdim yeni arayışlara tez zamanda girmem lazım. Ama bu sefer büyük boy değil 30 ml olanlardan almayı düşünüyorum. Hem daha çabuk biter hem de çantada taşımak için daha ideal. Önerileriniz varsa yorum bırakırsanız sevinirim.

Hoşçakalın...

1 Şubat 2014 Cumartesi

Clean&Clear Advantage Gel S.o.s Sivilce Jeli




Merhaba,

Sizi bilmem ama ne zaman "o gün mükemmel olmalıyım" diye düşünsem genelde yüzümde mutlaka o baş belası sivilceden minimum bir adet bulunur. Murphy kanunu işte. Boş beleş takıldığınız zaman cildinizde sıkıntı yokken olmadık anda o çıkıntı beliriveriyor. İşte Clean&Clear de bu soruna yönelik bir ürün çıkarmış. 4 saat içinde iyileşmeyi vaat eden bu ürünü incelemeye başlayalım bakalım.





Ürün 15 ml yani oldukça az. Ama bu tarz ürünler genel olarak bu gramajda satılıyor. Ufak bir miktar kullanıldığı için aslında sizi uzun zaman götürür. Zaten genel bir akne problemi için değil aniden pırtlayan(!) sivilcelere yönelik bir jel. Kullanım ömrü 12 ay. İçinde alkol bulunduğu içinde bölgeyi yağdan uzaklaştırıp sivilceyi küçültmeyi hedefliyor. Lokal olarak direkt sivilce üzerine uygulayıp kullanmanız öneriliyor ve ayrıca makyaj altı olarak da bu ürünü kullanmanızda bir sakınca olmadığı kutu üzerinde yazan bilgilerden.


Gelelim asıl soruya gerçekten sivilcelerin görünümü yalnız 4 saat sonra iyileştirmeye  başlıyor mu?
-HAYIR !


Genelde sivilce çıkmaya başladığını hissettiğim anda uyguladım bu jeli yılanın başını küçükken kesmek lazım misali :) Ki genelde de önerilen uygulama metodu budur. Çıkmış sivilce üzerine de,iyileşmeye başlamış sivilce üzerine de yani aklınıza gelebilecek her şekilde uyguladım. Belki ben yanlış zamanda uygulamışımdır diye düşündüm. Ama hayır hiçbir şekilde en ufak bir iyileşme görmedim.


Yapı olarak bu şekilde şeffaf ,çok akışkan değil. İçinde alkol olduğu için alkol kokusunu alıyorsunuz bi tabi. Garip bir kokusu var ama tam olarak tarif edemiyorum. Zaten yüzünüze sürdükten sonra hissetmiyorsunuz çok da önemli değil eğer çok hassas değilseniz.

Kısacası beğenmediğim ve yine çöpe atılan para olarak nitelendirdiğim bir ürün oldu kendileri. Hiçbir şekilde işe yaramayan vasat bir sivilce jeli. Ama her ürün herkese aynı etkiyi vermiyor biliyorsunuz. Beğenildiğine dair yorumlar da okudum. Uygun fiyatlı bir ürün olduğu için şansınızı deneyebilirsiniz.

Hoşçakalın...