17 Aralık 2014 Çarşamba

Golden Rose Rich Color Oje - 10 Numara

Merhaba,

Son yılların en güzel kolaylıklarından biri geniş fırçalı ojeler oldu. Bu sayede hem çizgilenme riski azaldı hem de fırçayı ojeye tekrar batır çıkar derdinden kurtulduk. Golden Rose klasik ojelerinde halen fırça değişikliği yapmamış olsa da güzel bir seri çıkararak bizi memnun etti.

Nude ojeler çok hayat kurtarıcı oluyor. Resmi bir yerdeyseniz, tırnaklarınız kısa ise daha şekilli göstermek isterseniz ya da ben rengarenk ojelerle dikkat çekmek istemem sadelikten yanayım derseniz bu renkler tam size göre. Fakat bir sorun var ki her oje her tende hoş durmuyor. Ele temiz görüntüyü verecek doğru ojeyi bulmak önemli. İşte bunlar hep deneme yanılma :) Beyaz tenlileri oje konusunda kıskandığım doğrudur. Her türlü rengi cesaretle taşıyabiliyorlar. Gerçi güzel el deyince aklıma son zamanların gündem maddesi Nur Yerlitaş geldi. Bir insan hem o kadar kilolu olsun hem de yağmurun elleri şarkısında bahsedilen o güzel ellere sahip olsun şaşılacak şey. Öhööm neyse konumuza dönüp görsellere geçelim :)







İddialarından biri tek katta ojenin rengini vermesi. Peki doğru mudur bu iddia? O duruma göre değişiyor. Eğer kalın bir kat sürüyorsanız olabilir. Ama tırnak çizgileriniz varsa ya da kalın sürüp bekleme süresini uzatmak istemiyorsanız 2.katı istiyor. Daha tok bir renkte belki bu durum yaşanmıyordur. Açıkçası serinin diğer renklerini de denemeye niyetliyim bayadır ama şimdiye kadar karşılaştığım renkler bana pek hitap etmedi.

Gelelim kalıcılığına ekstra bir dayanıklılık söz konusu değil. Ama bir Essence'den çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Malum Essencelerin ömrü çektiğiniz çileye değmiyor. Çile derken tabi bir ağda acısını kast etmiyorum :) Ama benim için ojeyi sür, kurumasını bekle, aman elim bir yere sürtmesin gerçekten büyük bir dert. Gerçi neyse ki Nyc Top Coatımın yerini dolduracak ürünü bulma şansına eriştim hatta bu sefer bir yedekle yoluma devam ediyorum n'olur nolmaz :)

Sözün özü bu seriyi ve bu rengi denemenizi öneririm.

Hoşçakalın ...

2 Aralık 2014 Salı

Neutrogena Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyicisi

Merhaba,

Göz kapağımın düşük olmasından mütevellit göz makyajımın assolisti rimeldir. Genelde 2-3 kat uygulama yapıyorum. Bu yüzden makyajımı temizleme seansımın büyük kısmını da ona ayırmak zorunda kalıyorum. Bu süreyi kısaltmak için çift fazla göz makyaj temizleyicisini tercih ediyorum. Daha önceki yazılarımın birinde bu iş için kullandığım Nivea Visage çift etkili göz makyaj temizleyicisinden bahsetmiştim. Bugün ise kısmen daha memnun kaldığım Neutrogena'dan bahsedeceğim.





Şişeyi bir kaç defa çalkaladıktan sonra fazlar birbiri ile karışıyor ve Nivea'nın aksine bu homojenliği çok daha uzun süre muhafaza ediyor.







" yağlı his bırakmaz " iddiası ise kesinlikle yanlış. Çok yağlı bir yapısı var. Makyajınızı temizledikten sonra ılık suyla temizlemeniz öneriliyor. Fakat ben yağ bezesi oluşma ihtimaline karşı ya Bioderma Sensibio ile üstünden geçiyorum ya da bebe şampuanı ile yıkıyorum. Size de önerim her zaman olmasa bile makyajını temizledikten sonra gözlerinizi bebe şampuanı ile yıkayın. Hem temizleyiciden hem de geride kalan makyaj artıklarından arındırmış olursunuz.

Tek sürüşte makyajdan arındırıyor mu? Tabi ki hayır. Keşke öyle mucizevi bir ürün olsa :) Ama gözlerimi de çitilemek zorunda kalmıyorum.
Peki en çok okunan konularımdan biri olan Max Factor False Lash Effect 24h maskarayı temizleyebiliyor mu? Maalesef ama zaten o rezalet maskarayı dünya üzerinde hiç bir temizleyici kolayca çıkaramaz.

Yine Nivea'nın aksine gözlerimi yakmadı. Gözlerim hassas olduğu için benim gibi olanlara bu açıdan önerebilirim.



Bu temizleyicinin en kötü yani şişesinin tıpasının olmaması. Dökerken çok dikkatli olmanız lazım. Birden komple dökebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde kullansanız bile tıpası olmadığı için ürün çok hızlı bitiyor. Çok pahalı olmadığı için büyük bir sorun değil ama Nivea'yı bitirmem baya zaman almıştı bu arkadaş su gibi akıp gidiyor.

Son olarak çift fazlı bu ürün suya dayanıklı rimellere dahi uygun ve tekrar alabileceğim bir göz makyaj temizleyicisi oldu. Sizlere de öneririm.

Hoşça kalın...

21 Kasım 2014 Cuma

Pastel 93 Numara Oje

Merhaba,

Sonbahar iyice kendini hissettirmeye başladı. Mevsim değişince kullanılan renkler de değişti. Canlı renklerden vazgeçip daha soluk, mat renkler kullanılmaya başlandı. Bugünkü oje rengim ise bahsettiğim tamlamaya ters bir şekilde gelecek.

Normalde soft pembe tonlarını kullanan ben için büyük bir değişim tabi bu renk :)
Duruşuna gelirsek;



Gün ışığında olduğundan daha turkuaz çıkmış.




Bu ojede sevmediğim tek şey fırçası o kadar ince ki bir kaç vuruş yapmak gerekiyor.Hal öyle olunca da dalga dalga durma riski artıyor. Fırçası geniş olsaymış tadından yenmezmiş. Kalıcılığı normal bir oje kadar. Renge baktıkça yazın mayomla ne güzel uyum sağlar diye düşünmeden edemedim :)

Hoşçakalın...

10 Kasım 2014 Pazartesi

dermomarket.com alışverişim

Merhaba,

Saç dökülme sorunumdan bahsetmiştim önceki yazımda. Doktorun önerdiği ürünlerin diğer kısmını da hakkında çok yorum gördüğüm dermomarket.com'dan yapmak istedim. Fakat seçmemin bir başka nedeni daha vardı onu postun sonuna doğru yazacağım.

Perşembe günü verdiğim siparişim cuma günü kargo şubesine geldi. Fakat Yurtiçi Kargo'nun keyfim isterse dağıtırım politikası sebebiyle pazartesi elime ulaştı.

Ödeme, sipariş hazırlama ve kargoya verilme aşamalarından haberdar edildim. Bu açıdan memnunum çünkü bazı firmalar bu hassasiyeti göstermiyor. Fakat attığım bir maile cevap vermiş de değiller.

Geri dönüş açısından bu konuda kozmela.com daha başarılı.



Gelelim neler aldığıma  ;

Perfectil Triple Active Tablet: 56 TL
      Son Kullanma Tarihi : 2015
Bepanthol Cilt Bakım Kremi : 6,48 TL
      Son Kullanma Tarihi : 2017

Kargo ile beraber toplamda 66,73TL ödedim.

Şimdi gelelim konunun başında söylediğim seçme nedenlerimden birine. Malum tester olayı bizim memlekette yok. Yani var ama sadece seçilmiş kişilere :) Bu sitenin de Bioderma deneme seti hediyesi vardı. Şu an seboreik dermatit atak dönemindeyim seçeneklerden birinde de seboreik olunca o formu da doldurdum. Not kısmına da özellikle belirttim seboreik için yüz temizleme jeli denemek istediğime. Fakat seti göndermemişler. Benim anlamadığım olay şu başkalarına yapılan tester yağmurunun diğerlerine yapılmaması. Ya herkese yapın ya da hiç kimseye. İsmimi mi beğenmeyip yollamıyorsunuz anlayamıyorum :)

Firmalardan hayır göremediğim ve internette bu konuyla ilgili pek bir şey bulamadığım için sizlere soruyorum ey sessiz okuyucular. Seboreik dermatit için hangi yüz temizleme ürününü önerirsiniz? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ekleme : Ertesi gün aşağıdaki arkadaşları yollamışlar fakat halen cevap yazmadılar :)


Hoşça kalın...







8 Kasım 2014 Cumartesi

mamacim.com Alışverişim

Merhaba,

Aylardır yoğun bir şekilde saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Dermatolojiye gittim ve doktor saçlarının ön kısımları oldukça seyrelmiş deyince hemen verdiği dermo kozmetik ürünleri aldım. Eczaneden fiyat aldıktan sonra internette araştırınca fiyatların daha uygun olduğunu gördüm ve hakkında olumlu yorumlar gördüğüm mamacim.com'u tercih ettim.

Öncelikle sadece alışverişim bittiğinde mail geldi. Ondan sonra hiç bir şekilde maille bildirim yapmadılar. Sitelerinden sürekli takip ettim ne alemde siparişim diye. Sonrasında verdiklerin kargo takip numasıyla kargo sorgu yaptığımda sürekli böyle bir referans numarası yoktur diye uyarı aldım. Kendilerine mail yoluyla bunu söyledim. Fakat cevap gelmedi. Hadi belki yoğunlardır ondan görmemişlerdir dedim. Sosyal platformdan bu sıkıntımı ilettim fakat yine yanıt alamadığım gibi sorumu da silmişler !!! Müşteri ile iletişim olarak son derece kötüler.



Siparişlerim kutu içinde ve herhangi bir pakete sarılmadan olduğu gibi konmuş. Ürünlerden biri ampul olduğu için kırılma riski vardı ama şükür ki sağlam gelebilmiş.




Gelelim neler aldım ;

Ducray Neoptide Lotion Bayan Saç dökülmesine Karşı : 94,5 TL  
             Son kullanma tarihi : 2016
    
Ducray Anaphase Şampuan 200 ml Saç dökülmesine Karşı : 33,6 TL
             Son kullanma tarihi : 2015

La Roche Posay Kerium DS Creme Pullanma Karşıtı : 25,93 TL
             Son kullanma tarihi : 2017

Kargo ile beraber 156,40 TL ödedim. Kargo için 2 firma seçeneği var ben MNG'yi tercih ettim. Diğerini de Aras Kargo.

Siparişimi 6 Eylül'de öğleden sonra verdim. Ertesi gün kargoya verildi ve bugün teslim aldım. Hız konusunda geçer not aldılar.

Seboreik problemi yaşadığımı ve bir sonraki siparişim için ona uygun yüz yıkama jeli sampleı yollamalarını rica ettim. Fakat seboreik ile atoderm arasındaki farkı bilmeyen çalışanlar bana Bioderma Atoderm serisine ait yüz son kullanma tarihi bu ay olan 10 ml yüz yıkama jeli ve son kullanma tarihi bir sonraki ay biten 8 ml krem yollamışlar. Sağ olun var olun. Başka atmaya yakın ürününüz varsa bir sonraki siparişime ekleyin , ama kullanabileceğim bir ürün olsun çünkü atoderm kuru ciltler için uygun bir seri. Seboreikte ise yağlı bir cilt yapısı vardır.



Sonuç olarak sadece uygun fiyatıyla tercih edebileceğiniz bir dermo kozmetik firması olan mamacim.com'la olan alışverişim bu şekilde sonuçlandı. Siparişimin bir kısmını ise başka bir siteyle devam ettim. O da başka bir yazımın konusu olacak. 2 gündür şubede öylece bekliyor. Yurtiçi Kargo'nun keyfinin gelmesini bekliyorum.

Hoşça kalın ...

22 Ekim 2014 Çarşamba

Rival de Loop Naturel Touch Kapatıcı

Merhaba,

Bugün sadece Rossmann mağazalarında satılan uygun fiyatlı bir kapatıcıdan bahsedeceğim. Uzun zamandır yüzümdeki sivilce izleri, bölgesel koyuluk gibi sorunlar için bir kapatıcı arayışındaydım. Bu marka hiç aklımda yokken mağazada gözüme çarptı ve bende 02 numaralısını göz altım için 03 numarasını da yüzüm için aldım. Reyon görevlisinin ısrarla "siz 1 numaralıyı alın diğerleri size koyu" demesine aldırmadığım için kendimi kutluyorum. Fondöten söz konusuyken en az 1-2 ton koyu, kapatıcı söz konusu iken en açık rengi kakalama mantığını anlayamıyorum.



Hafifçe dağıtılmış hali ;




Fotoğraftan görüldüğü üzere 02 no.lu kapatıcı somonsu bir renk olduğu için göz altımı daha güzel nötrler diye düşündüm. Fakat kapatıcılığı o kadar düşük ki hafif morluğu bile kapatma da başarılı olamadı. Garnier roll-on bile daha kapatıcı oradan kıyaslayın artık başarısızlığını :)

03 numaralısı- yüzüm için aldığım- sarı alt tonlu. Ve diğer kardeşi gibi başarısız, en hafif kızarıklıkları bile kapatamadı. Buğday tenli biri olarak rengi yüzüme uydu.

Seride üç tane renk seçeneği var : 01, 02, 03. (en azından Türkiye'de öyle) Esmer tenlilerde yüz için kullanıma uygun renk yok zaten kapatmadığı için sorun da yok. Ürünü beğenmedim ama en azından fiyatı uygundu burdan yırttım :) Örtücülüğü düşük kapatıcı arayanlar için uygun. Sivilce izi, kızarıklar için kapatıcı önerilerinizi bekliyorum.

Hoşça kalın ...

26 Eylül 2014 Cuma

Gratis & Rossmann & Yücel Parfümeri Alışverişim - Bayram Özel İndirimi

Merhaba,

Eve girer girmez bu postu yazıyorum. Hava karardığı içinde fotoğraflar çok kaliteli değil ama önemli olan zaten size fikir vermek.

Öncelikle Gratis indirimini şuradan inceleyebilirsiniz. Ben 2 farklı şubeden yaptım alışverişimi.







Loreal Paris Baz : 17,25 TL
Pantene Mükemmel Bukle : 4,50 TL
The Balm Sexy Mama : 16,75 TL
Benri Islak Havlu : 1,65

Diğer ikisini tahminen yazıyorum çünkü fişi kaybetmişim.

Palmolive Duş jeli : 6,90 TL
Pantene Şampuan : 7 TL 

Rossmann alışverişim oldukça az oldu bu sefer. İlgili indirime şuradan ulaşabilirsiniz.



Maybelline Baby Lips : 2,95 TL
Got2b Sprey : 4,99 TL


İzmirliler bilir, bilmeyenler içinse Karşıyaka Çarşı'nın girişinden ilk sağa dönüşte sol tarafta Yücel Parfümeri var. Zaten genelde fiyatları diğer yerlere göre daha uygun oluyor. Ama indirim zamanı onlarda çakallık yapıp fiyatlarını hemen yakınındaki Rossmann ayarına çekiyor. 




Vital Tüp Boya : 4,75 TL
Nivea Q10 set : 31,74 TL
Uni Islak Mendil : 1,50 TL

Alışverişi kendimce oldukça az hasarla atlattım. Bunda alışverişe annemle beraber çıkmamın rolü oldukça büyük :) Almak istediğim ten ürünleri vardı ama başka indirime artık kısmetse. Gerçi fiyatlar o kadar şişirilmiş ki "yahu indirimden önce de pek bir farkı yoktu" diye düşünüyorsunuz. Ahhh nerede o eski indirimler :) 

İndirim zamanı bu tür postları okumayı seviyorum. Fikir vermek açısından oldukça faydalı oluyor. Umarım size de yardımcı olur.

Hoşçakalın ...






22 Ağustos 2014 Cuma

Rapsodi Multivitamin Oje- 342

Merhaba,

Bugün size şimdiye kadar kullandığım en kötü ojelerden birinden bahsedeceğim. Gerek çok ağır kimyasal kokusu gerekse koruyucuya rağmen tırnak ve ellerden çıkmayan bu oje beni çok zorladı.

Geçen sene ilk defa Rapsodi markasını denemek isteyerek bu ojeyi satın aldım.Genelde kırmızı ve pembe tonlarında ojeleri seven ben bir değişiklik isteyerek bu maviye şans verdim ki pişmanım. O zaman sadece yüzük parmağıma uygulamıştım ona rağmen yine aynı performansı vermişti. Bu sene yine bir şans verdim ama bu sefer çok daha büyük pişmanlık yaşadım.






Dikkat yamuk ojeler içerir :)




Sabah ojemi sürdüm ve üstüne baz sürmeme rağmen gündüz ojelerim aşınmaya başlamıştı. Kalıcılık yönünden oldukça zayıf. Ojenin altında tırnak koruyucu olmasına rağmen silmeye kalktığımda sonuç tam bir kabustu. Tırnaklarım, tırnak etlerim, parmaklarım oje değen her yer mora kaçan maviye bulandı ve hiç bir şekilde çıkmak bilmedi. Sanki bütün gün elimi mavi boyayla boyamış ve saatler sonra silmeye kalkışmış gibiydim. Ertesi gün ciddi bir yere gitmem gerekse ojesiz kesinlikle gidemezdim bu renkle ve hatta sürdüğüm her açık renk onu kapatmaya asla yetmezdi.

Ayrıca sürüm esnasında oje tırnağa homojen yayılamadığı için fırça 2. kez aynı yere değdiğinde oradaki ojeyi kaldırıp sürdüğünüz alanı bozuyor. Bu da ayrıca çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Tırnaklarınıza kötülük yapmak istemiyorsanız kesinlikle önermediğim ve ikinci kullanımından sonra çöpü boylamayı hak eden bir ürün oldu benim için. Son derece rezalet hiç bir pozitif yanını bulamadığım için size de uzak durmanızı öneririm.

Hoşçakalın


10 Ağustos 2014 Pazar

Girlz Only Hair Care Party Nigths Kuru Şampuan

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Bugün size ilk kuru şampuan deneyimimden bahsedeceğim. Sanıyorum yaklaşık bir sene önce 10 TL civarı bir fiyata almıştım bu ürünü. Yağlı saçın derdi büyük maalesef. Hele benim gibi 1 gün bile idare etmeyen hemen sönen insanı yıpratan saçlarınız varsa hayat daha da zor. Kuru şampuan olayı şöyle mükemmel böyle güzel diye okuduk falan derken dur dedim bir deneyeyim.




Sanıyorum Gratis'te o zaman sadece bu marka kuru şampuan vardı. En idare eden kokulusunu aldım. Saçlarınızı tutam tutam ayırıp 20 cm uzaklıktan spreyi çalkaladıktan sonra diplere sıkıyorsunuz. Bir kaç dakika sonra parmaklarınızla veya dişli tarağınızla diplere masaj yaparak yediriyorsunuz ve voila mis gibi hacimli, temiz saçlar... demek isterdim, gerçekten :(




Olmadı hatta önceleri acaba ben mi yapamıyorum falan dedim ama ıı ıhh olmadı be Girlz Only. Evet çok ağır kokmadın, saçımdan yok etmek zor olmadı ama en temel işlevini yerine getiremedikten sonra ne anlamı var?

Yakın zamanda tekrar deneyeyim diye saçları falan ayırdım spreyi çalkalamaya başladım "ee boş mu bu bir hafif, dur bakim bir çalkalayım, hayda çıkmıyor bu, ama bitirmemiştim, anneeee bunu sen mi kullandın, komşu kızına mı verdin yoksa? " falan tarzı muhabbet sonucu spreye esrarengiz bitişiyle yolu verdim. Cidden bir sprey nasıl birden bitebilir biri beni aydınlatsın.

İlk kuru şampuan deneyimim hüsranla sonlandı. Yakın zamanda Batiste aldım onu da deneyimledikten sonra sizinle paylaşırım.

Hoşçakalın...



13 Haziran 2014 Cuma

turuncukasa.com Alışverişim

Merhaba,

İnternet alışverişi olayına çok sıcak bakan biri değilim. Bir şeyi dokunmadan, gerçeğini görmeden, ya orjinal değilse endişesiyle alışveriş yapmak bana cazip gelmiyor. Malum eczane siteleri pek çok blog tarafından övülüyor. Almak istediğim ürünü fiyat olarak piyasaya göre daha uygun görünce araştırmaya başlayıp acaba sitelerin hangisi güvenilirdir diyerek fazlaca düşünsem de gözümü kararttım. İşte bunlar hep başak burcunun fazla detaycılığı :)

turuncukasa.com bloglarla fazlaca çalışıp, avon gibi çok reklam yapan bir site. Eh dedim fiyatlar da nispeten uygun başladım alışverişe. Hiç aklında yokken bayadır merak ettiğim termal suyu da attım sepete. Ya beğenmezsem diye küçük boyu seçtim. Çarşamba siparişi verdim, perşembe kargoya teslim ettiler bugün itibariyle de elimi ulaştı. Süre olarak beni çok üzmediler.





Görüldüğü üzere gereksiz kocaman bir kutu içinde 2 adet siparişim birbirine streclenerek kargoya verilmiş. İşte bu aşamada şu olaya kızıyorum  "testerınıza kıran mı girdi? ". Kocaman bir kutu içinde bu 2 garibanı görmek hayli komik oluyor :) Bloggerlara testerlar, setler hatta tam boy ürünler hediye olarak yollanırken biz zavallı faniler bunlardan nasiplenemiyoruz. Bir sitenin güvenilirliğini ya şikayet sitelerinden ya da seyircisi az olan bloglardan kontrol etmek lazım (malum seyirci oranı yükseldikçe objektiflik oranı düşüyor). Onlar tester yokluğundan bahsedince zaten böyle bir beklentim yoktu. Ama yine de belki şaşırtırlar dedim. 

Gelelim aldıklarıma ;

Avene Emulsion 50+  Güneş Kremi :36,58 TL (Güneş kreminin mart 2016'ya kadar kullanım süresi var.)

Avene Termal Su 50 ml : 6,75 TL




Kargo bedeli de 4 TL olmak üzere toplamda 47,28 TL ödedim. Bu arada kargo seçeneği olarak sadece Sürat Kargo var. Alışverişin her aşamasında hem mesaj hem mail olarak bildirmeleri güzel olsa da her müşteriye eşit davranmaları daha doğru bir ticari ahlak anlayışı olur. Biz tester isyankarları olarak(!) amacımız "beleş" zihniyeti değil. Almayı düşündüğümüz ürünlerin öncelikle deneme boyunu kullanmak site için bir sonraki alışverişimize zemin hazırlar. Bazen de ufak sürprizler bizi kötü bir günün sonunda mutlu eder.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hoşçakalın...

5 Haziran 2014 Perşembe

Garnier Esas Bakım Makyaj Temizleme Mendili

Merhaba,

Makyaj temizleme mendillerinin benim için tek amacı makyajın şöyle bir üstünden geçmesi. Tek başına yeterli bir temizlik yapacağına inanmıyorum. Göz makyajımı kesinlikle mendillerle temizlemeye kalkmıyorum, nasıl olsa tamamen çıkmayacak göz çevremi tahriş etmeye, kirpiklerimi yolmaya gerek yok.

Cilt makyajı olarak bb krem ve pudra kullanıyorum. Oldukça hafif bir tabaka. Şöyle bir üstünden geçmek çok zor olmasa gerek bu amaçla üretilen bir mendil için.






Garnier'in bu ürünü oldukça iddialı. Suya dayanıklı makyajı çıkarıyormuş! Cildimizi temizlerken tazeliyormuş. -muş diyorum çünkü ben bu etkileri görmedim. Oldukça kuru ve sert bir yapısı var. Mendille sildikten sonra Bioderma ile hiç silmemişçesine temizlemeye devam ediyorum. Bb kremi bile temizleyemeyen bir şeyin suya dayanıklı makyajı çıkaracağını hiç düşünmediğim için rimelimi falan temizlemeye kalkmadım. Kokusu hafif, rahatsız etmeyen türden


Kısacası beğenmediğim ve bir daha asla almayacağım bir ürün oldu. Memnun kalanları da var, bilemiyorum belki de formülü değişti ama benim için sınıfta kaldığı kesin. Daha önce yazılarımın birinde Cala'nın makyaj temizleme mendillerinden bahsetmiştim. Kesinlikle Cala bu konuda daha başarılı.

Hoşçakalın ...












21 Mayıs 2014 Çarşamba

The Balm What's your type Volume Maskara

Merhaba,

Ülkece geçirdiğimiz kötü günlerin haddi hesabı yok son zamanlarda. Çok yazdım, çok çizdim, çok izledim, çok üzüldüm. Benim de ekstra sorunlarım çıkınca başka türlü doldum,taşırdım kafayı ama şimdilik ara verip kafa dağıtalım biraz.

Çok can sıkıcı kirpiklerim var. Uzunluk olarak iyi olmasına rağmen garip bir şekilde aşağı doğru uzuyor. Kaba tabirle yer çekimine yenilmiş memintolar gibi bir değişik hali var. Ee madem yukarı kaldırma işlemi her şeye rağmen uzun süreli başarı sağlamıyor  bari hacim yönünden destekleyeyim diye hiç aklımda yokken The Balm'ın bu maskarasını bir indirim esnasında aldım.




Peki memnun kaldım mı?
-Hayır

Ürün iddiasını veremiyorsa direkt gözümde çöp değerine düşüyor. Tek iddian var o da hacim vermek. Kaldı ki çok cılız kirpiklerimde yok. Önceleri formülü çok ıslaktı bir de düşük göz kapaklı olunca her seferinde göz kapağımdan rimel temizledim hadi olsun çok mühim değil. Uzun zaman da ıslak yapısını muhafaza etti. Fakat birden aniden kurudu. Ağzının kapağını falan da açık bırakmadım ama ani değişime bir türlü anlam veremedim. Her neyse bazı rimeller kurudukça güzelleşir dedim ama yok yine olmadı. Bu maskara ile anlaşamadım ben. Kirpiklerimi yapıştırdı, hacim yönünden çok başarısızdı. Kısmen uzunluk verdi ve siyahlığı fena değildi.




Ambalaj olarak Max Factor'ün aksine üstündeki yazının silinmemesini sevdim fakat kapağının tutma kısmından ayrılması hoşuma gitmedi. Açma kısmı sıkıntılı olduğu için zaman zaman dişlerimle açtım izlerinin de göründüğü gibi :)



Fırçası kıl yapıda ve ince. Alt kirpiklere sürmede sıkıntı yaratmıyor. Fakat dökülme yapıyor bu arkadaş o sebepten alt kirpiklere sürülmemesinde fayda var.

Pek çok rimelin aksine kullanma süresi 6 ay değil 9 ay ki ben çok makyaj yapmamama rağmen 9 aydan önce kurudu. Gerçi şu an dikkat ettim de dış kutusunun üzerinde 9 ay yazarken şişesinin üzerinde 6 ay yazıyor. Marka da tam emin olamamış sanırım ki beyanlar tutmamış :)

Kısacası sevmedim bir kaç rimelle birlikte kullanarak performans almaya çalıştım ama olmadı. Rimel konusunda çok şanssızım. Biri bitmeden diğerini alıyorum ama yok yani olmuyor, olmuyor. Şimdi Essence kullanıyorum ama ondan da memnun değilim belki bir ara onun da yorumunu yaparım. Bakalım sırada L'oreal var umarım ondan memnun kalırım.

Hoşçakalın ...



9 Mayıs 2014 Cuma

Büyük Rossmann Alışverişim + Gratis Alışverişim - Anneler Günü Özel İndirimi

Merhaba,

Rossmann'ın anneler günü indirimi bugün itibariyle başladı. 9-11 Mayıs süresince olan bu indirimden faydalanmanız açısıyla hemen aldıklarımı size fikir olması açısından yazayım dedim. Aaa o indirimde alayım bu indirimde bunu da alayım derken kasada gizli bir şok yaşasam da mimiklerimi içime akıtarak acı acı yutkundum. Renkli kozmetikten ziyade bakım ürünleri aldım. Bu açıdan da pişman değilim  :p







Fiyatlara gelecek olursak;

Rival dudak kalemi : 2,10

Perlodent Gargara: 4,45

Loreal Excellence Saç boyası : 9,79

Isana Duş Jeli : 1,59

Colgate Diş Macunu : 10,40

Orkid Platinium : 5,99

Rival kapatıcı : 3,90 

Isana Duş Kremi : 1,49

Perlodent Diş Fırçası : 1,59

Orkide Yaprak : 3,19

Rival Kirpik Serumu : 5,98

Rexona Deo: 3,95

Perlodent Diş Fırçası : 1,59

Clear Şampuan : 3,99

Maybelline far : 7,95

Elseve Maske : 7,99

Orkid Ultra Comford : 5,99  

Facelle : 2,99

Rival Kapatıcı: 3,90

Orkid Infinity : 5,99

Rexona Deo Stick : 4,45

Loreal Rimel : 23,5  

Evet Gratis alışverişim de var fakat girdiğim gibi çıktım niyeyse. Belki mağazaya girmeden önce aldığım kötü bir haberin etkisi de olabilir :s Onun indirimi de ayın 11'in de bitiyor.


Benri Aseton : 2,00

Benri Islak Havlu : 1,35

Cala Makyaj Temizleme Mendili : 2,70

Bir de Gratis karta özel bunların toplamından%10 daha düşüldü. Aseton ve pamuklarda bu sefer indirim yapmamıştı Gratis. Hoş olsa ne fark eder gözü dönmüşler yüzünden her seferinde bulamıyordum. Bir insan neden 5'er 10'ar paket pamuk alır anlamıyorum. Ürün sayısına maximum adet getirmeleri lazım ki herkes faydalanabilsin. 

Benim aldıklarım bu kadar aslında daha da kafamda alacaklarım vardı ama hepsini toptan alınca insana bir pahalı geliyor nedense halbuki fiyatlar gayet uygun. Bir de hem Rossmann'da ki ürünlere hem de The Balm ve Cala makyaj temizleme mendillerine zam gelmiş yine. Gratis'i daha fazla incelemediğim için diğer markaların zam durumu nedir bilemiyorum. İki ay önce 28 tl olan Balm'ın Sexy Mama pudrası 33,5 tl'ye çıkmıştı. Yuh artık diyorum. Kurlar iki ay içinde ne ara bu kadar arttı. Hal böyleyken ben de sinir oldum almadım. Watsons yakın olsa Rimmel'in pudrasını merak ediyordum onu alacaktım ama başka bahara kaldı artık.

Hoşçakalın ...





6 Mayıs 2014 Salı

Maybelline 210 That's Mauvie Ruj

Merhaba,

Renkli kozmetik ürünlerine her ne kadar daha fazla ağırlık vermek istesem de telefonumun kamerası rengi yeterince algılamadığından her seferinde vazgeçiyorum. Bu seferde zor oldu ama olduğu kadarıyla artık :)

Pek ruj insanı değilim. Yakıştıramıyorum kendime daha ziyade dudak renkli balmlarla ilgileniyorum. Hele kırmızı, bordo falan mümkün değil :) Bir de nedendir bilmem son 1 senedir dudaklarımda aşırı bir kuruma, kabuklanma ve çizgilenme var. Ne peeling ne de çok övülen blistex med plus işe yaradı. E hal böyle olunca ruj sürmek ve yakıştırmak da oldukça büyük bir sorun. Hele simsiz olsun, doğal dursun, glossvari durmasın falan gibi de istekleriniz varsa tüm markaların serilerine bir göz atmanız gerekiyor. Hal böyleyken benimle aynı sorunu yaşayanlara nadide bir ürün anlatacağım.





Gül kurusu tonlarında, alt tonlarında morluk barındıran, hafif şeffaflık içeren bir ruj bu. Dudakları kesinlikle kurutmuyor. Fakat nemlendirme oranı arttıkça kalıcılık oranının da azaldığı bir gerçek. Bu gerçeğe istisna bir ruj var. Eğer rengi doğru yakalamayı başarırsam bir ara onu da yazarım.

Tek kattaki duruşu;


Bir kaç kattaki duruşu;

Serinin diğer renkleri genel anlamda sim bombası ya da bana daha cırt gelen renkleri içeriyor. Aralarındaki tek normal buydu :) Ürün ellerinde kalmadığı halde testerı rafta durduran satış danışmanı sayesinde büyük uğraşlar sonucu İzmir'de beğendiğim bu ruju Ankara'da almak nasip oldu. Bir kaç mağazaya gittim ama bir türlü bulamamıştım. 

Bu indirimde kozmetik mağazalarına gidersem serinin renklerini tekrar bir inceleyeceğim. Belki görmediğim başka güzel tonları da vardır. Gerçi indirimi beklemeye de gerek yok. Normal fiyatı 10 Tl gibi oldukça her keseye hitap eden bir ücret. Bu rujun sevmediğim bir sıkıntısı mor alt tonlu olması. Gerçi adamlarda yazmış "mauvie" diye ama aklıma hiç gelmedi doğrusu. Kalıcılık ise oldukça az bunu da unutmamak lazım. 

Sonuç itibariyle kuru dudaklarımın memnun kaldığı hatta bana acaba yedeklesem mi düşündürten bir ruj oldu Maybelline'in bu serisi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Hoşçakalın...




28 Nisan 2014 Pazartesi

Rimmel London Exaggerate Waterproof Göz Kalemi - 261 Noir

Merhaba,

Bu yazıyı yazmak uzun zamandır aklımda fakat telefonumun fotoğrafları fokuslaması kısmında bir sıkıntı olduğu için postu bekletiyordum. Sonra zaten geniş kitlelere hitap eden biri olmadığıma göre ufak düzenlemelerle bu işi kotarırım deyip gecenin bir yarısı yazımın startını verdim.




Rimmel London ürünleriyle aramda bir soğukluk var nedense. Bu kadar popüler olmasına rağmen belki Watsons'a olan gıcıklığım belki de Watsons'ın İzmir'e olan gıcıklığı bu markayla aramı açıyor. Bu kaleme hediye vasıtasıyla sahip oldum. Fakat iyi ki de olmuşum. Mekanizma olarak asansör denilen kalemlerden. Bazı kalemlerde ucu çıkarıp geri yerleştirme problemi vardır. Kırılır bir şey olur, geri girmez falan bu arkadaşta o sıkıntı yok.



Fotoğrafta kalemin siyahlığını görüyorsunuz. Elimde çok net siyah olmasa da göz için uygulamada koyu bir siyah elde ediyorsunuz. Öyle grimsi bir siyahlık ya da gün içinde renginin açılması gibi bir sorun yok.




Bu fotoğrafta ise peçeteyle elimi bir kaç kez silmeme rağmen siyahlığını büyük oranda muhafaza ettiğini görüyorsunuz. Dayanıklılık olarak da görüldüğü üzere gayet iyi. Gözlerimde pek çok zaman sulanma problemi yaşıyorum sanırım alerjimden dolayı. Eğer ki gün içinde sulanma yaşayacağımı hissediyorsam mutlaka seçtiğim kalem bu oluyor. Temizlerken her zaman çift fazlı ürün kullandığım için sıkıntı yaşamadım.


Melaba ben Eylül'ün avuç içi :)
Makinenin odaklanmasını ancak böyle sağlayabildim ki bu ufak ayrıntıyı göstermek istedim. Kalemin diğer ucunda ufak bir sünger var isterseniz sürdüğünüz kısmı dağıtabiliyorsunuz. Biraz fazla sert dikkatli kullanmakta fayda var. Fakat benim bahsetmek istediğim asıl şey bu küçük kısmın diğer ucunun aslında bir kalem açacağı olması. Ben bunu baya zaman sonra öğrendim eğer sizde alırsanız geç keşfetmeyin diye şimdiden söylüyorum :) Kaleminizin ucunu bunla istediğiniz zaman açabilirsiniz. Hatta kalem bittikten sonra da atmayı düşünmüyorum. Başka asansör mekanizmalı göz kalemleri veya dudak kalemleri içinde kullanabilirim.

Kısacası memnun kaldığım, bittikçe alacağım ürünlerden biri oldu bu göz kalemi. Koyu siyah, suya dayanıklı, uygun fiyatlı ürün arayanlara tavsiye ederim.

Hoşçakalın...


20 Nisan 2014 Pazar

Yves Rocher So Elixir Parfüm

Merhaba,
Önceki yazılarımın birinde parfüm sayılarımın azaldığını ve yeni arayışlar içinde olduğumu söylemiştim. O zamandan şimdiye pek zaman geçmedi ama parfümüm bitmeye yaklaşmışken unutmadan deneyimlerimi yazayım dedim.

Yves Rocher kendi sitesinde notaları derecelendirmeden sadece yasemin,paçuli ve tonka fasülyesi içerdiğini yazmış. Ve parfümü ışıltılı, odunsu ve şekerli olarak tanımlamış.




Kokusuna diyecek hiç bir sözüm yok, oldukça güzel, baymayan şekerli, kadınsı bir koku. Alırken de çok beğenerek almıştım zaten. Ama "of asla bundan başkasını kullanmam, aşık etti beni" de diyemem. Pek mevsimsel bir koku da değil her döneme gider fakat bence yaz için çok uygun değil. Fotoğrafta da görüldüğü üzere kısa sürede finish çizgisine geldim çünkü ürünün kalıcılığı çok düşük! Acaba dedim benim tenimle mi uyuşmadı ve bir süre anneme verdim kullanması için- ki onun teni parfümlerle oldukça iyi anlaşır fakat onda da kalıcılık yönüyle aynı performansı sergiledi. Ben isterim ki evden çıkmadan sıkayım gün içinde tazelemek zorunda kalmayım. Bu sebepten de edp ürün tercih ederim. Parfümün 50 ml ve fiyatının 115 tl olduğunu düşünürsek beklentimin oldukça altında kalan, hayal kırıklığı yaratan bir ürün oldu maalesef. 

Bu sebeple bir daha Yves Rocher parfümü almam gibime geliyor. Fiyat- performans oranı oldukça kötü. Yine tenime uygun, kalıcı bir parfüm daha bulamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu sebeple bazen parfümlere verdiğim paraya acıyorum. Ama yılmak yok arayışa devam :)

Hoşçakalın...

19 Nisan 2014 Cumartesi

Dermokil Special Kil&Keratin Yağlı Saçlar İçin Şampuan

Merhaba,

Yağlı saç sahibi olanlar bilir, derdi çok fazladır. Kimileri bir fönle günler geçirirken biz zavallı yağlı saç mağdurları bir kaç saat geçirebiliriz en fazla. Her gün o saçlar yıkanmak ister. Hele bir de uzun saçlıysanız işiniz hepten zor. Hep bir tavsiye vardır saçlarını sık yıkama, o zaman daha geç yağlanır. YALAN!!!
İtibar etmeyiniz. Ben çok denedim bu miti olmadı ,olduramadım. Aynı hunharca hızla yağlanmaya devam ettiler.

Yağlı saçlar için her zaman bir şampuan arayışı söz konusudur. Ben henüz "ahanda budur" dediğim ürünü bulamadım. Bu sefer dur yahu kil falan diyor illa iyi gelir diye ümitlenerek bu şampuanı aldım.

Ben aldığımda bu seri yeni çıkmıştı sanırım. Kutuda satılıyordu ne gerek varsa böyle aksiyonlara. İnsanda bir şey sanıp kanıp alabiliyor haliyle. Aslında aksiyonun sebebi de bu sanırsam :)





Uzun süreli kullanım sonucu tecrübelerime geçersek bu şampuanın saçı sertleştirmek dışında market şampuanlarından hiç bir farkını görmedim. Yağlanma süresinde en ufak bir geciktirici etkisi olmadı. Yıpranma karşıtı olması falan da hikaye ki o amaçla da almamıştım zaten. Saç kremi denilen icat olmasa saçımda yarattığı keçe etkisini nasıl tolere ederdim bilemiyorum. 

İçeriği ;



Memnun kalmadığım görece market şampuanlarından daha pahalı olan vasat bir ürün oldu benim için. Bir sonraki şampuanım için sizden öneriler bekliyorum.

Hoşçakalın ...




12 Nisan 2014 Cumartesi

Rimmel London Stronger Double Duty Base Coat

Merhaba,

Son bir yıldır tırnaklarım feci derecede sağlıksız ve sorunlu. Gerek vitamin-mineral destekleri gerek de tırnak güçlendiricilerle bu sorunu aşmaya çalışsam da maalesef pek başarılı olamıyorum. Flormar, Golden Rose ve iki şişe Kalyon tırnak güçlendiriciden sonra başka bir marka denemek istedim. Bir sonraki durak olarak ojelerini severek kullandığım Rimmel markasını seçtim.



Bu tırnak koruyucusunun 2 tane görevi olduğu söylenmiş.
1. Güçlendirme.
2. Koruma.

Peki bu dediklerini yapabiliyor mu ?
-Hayır :/

Benim için normal bir base coat tan farkı olmadı. Hafif simli gibi bir yapısı var. Kalyon etkisel olarak kesinlikle bundan daha iyiydi. Ben ojelerimin altına tırnağım boyanmasın diye bazen de çıplak tırnağıma parlatıcı niyetiyle kullanıyorum. Tırnaklarım sürekli kırıldığı için zaten oje sürebildiğim anlar çok nadir. Fiyatı da yanılmıyorsam 6 Tl gibi bir şeydi. Evet uygun fiyatlı fakat başarılı olmadıktan sonra bir anlamı da yok açıkçası. Limon ve menekşe yağının tırnakları güçlendirme açısından faydalı olduğu söyleniyor ama bir türlü düzenli bir kür uygulayamadım üşengeçliğimden. Bir ara denemek lazım aslında. Sizin tırnaklarınızı güçlendirmek için kullandığınız ürünler neler? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hoşçakalın...