28 Nisan 2014 Pazartesi

Rimmel London Exaggerate Waterproof Göz Kalemi - 261 Noir

Merhaba,

Bu yazıyı yazmak uzun zamandır aklımda fakat telefonumun fotoğrafları fokuslaması kısmında bir sıkıntı olduğu için postu bekletiyordum. Sonra zaten geniş kitlelere hitap eden biri olmadığıma göre ufak düzenlemelerle bu işi kotarırım deyip gecenin bir yarısı yazımın startını verdim.




Rimmel London ürünleriyle aramda bir soğukluk var nedense. Bu kadar popüler olmasına rağmen belki Watsons'a olan gıcıklığım belki de Watsons'ın İzmir'e olan gıcıklığı bu markayla aramı açıyor. Bu kaleme hediye vasıtasıyla sahip oldum. Fakat iyi ki de olmuşum. Mekanizma olarak asansör denilen kalemlerden. Bazı kalemlerde ucu çıkarıp geri yerleştirme problemi vardır. Kırılır bir şey olur, geri girmez falan bu arkadaşta o sıkıntı yok.



Fotoğrafta kalemin siyahlığını görüyorsunuz. Elimde çok net siyah olmasa da göz için uygulamada koyu bir siyah elde ediyorsunuz. Öyle grimsi bir siyahlık ya da gün içinde renginin açılması gibi bir sorun yok.




Bu fotoğrafta ise peçeteyle elimi bir kaç kez silmeme rağmen siyahlığını büyük oranda muhafaza ettiğini görüyorsunuz. Dayanıklılık olarak da görüldüğü üzere gayet iyi. Gözlerimde pek çok zaman sulanma problemi yaşıyorum sanırım alerjimden dolayı. Eğer ki gün içinde sulanma yaşayacağımı hissediyorsam mutlaka seçtiğim kalem bu oluyor. Temizlerken her zaman çift fazlı ürün kullandığım için sıkıntı yaşamadım.


Melaba ben Eylül'ün avuç içi :)
Makinenin odaklanmasını ancak böyle sağlayabildim ki bu ufak ayrıntıyı göstermek istedim. Kalemin diğer ucunda ufak bir sünger var isterseniz sürdüğünüz kısmı dağıtabiliyorsunuz. Biraz fazla sert dikkatli kullanmakta fayda var. Fakat benim bahsetmek istediğim asıl şey bu küçük kısmın diğer ucunun aslında bir kalem açacağı olması. Ben bunu baya zaman sonra öğrendim eğer sizde alırsanız geç keşfetmeyin diye şimdiden söylüyorum :) Kaleminizin ucunu bunla istediğiniz zaman açabilirsiniz. Hatta kalem bittikten sonra da atmayı düşünmüyorum. Başka asansör mekanizmalı göz kalemleri veya dudak kalemleri içinde kullanabilirim.

Kısacası memnun kaldığım, bittikçe alacağım ürünlerden biri oldu bu göz kalemi. Koyu siyah, suya dayanıklı, uygun fiyatlı ürün arayanlara tavsiye ederim.

Hoşçakalın...


20 Nisan 2014 Pazar

Yves Rocher So Elixir Parfüm

Merhaba,
Önceki yazılarımın birinde parfüm sayılarımın azaldığını ve yeni arayışlar içinde olduğumu söylemiştim. O zamandan şimdiye pek zaman geçmedi ama parfümüm bitmeye yaklaşmışken unutmadan deneyimlerimi yazayım dedim.

Yves Rocher kendi sitesinde notaları derecelendirmeden sadece yasemin,paçuli ve tonka fasülyesi içerdiğini yazmış. Ve parfümü ışıltılı, odunsu ve şekerli olarak tanımlamış.




Kokusuna diyecek hiç bir sözüm yok, oldukça güzel, baymayan şekerli, kadınsı bir koku. Alırken de çok beğenerek almıştım zaten. Ama "of asla bundan başkasını kullanmam, aşık etti beni" de diyemem. Pek mevsimsel bir koku da değil her döneme gider fakat bence yaz için çok uygun değil. Fotoğrafta da görüldüğü üzere kısa sürede finish çizgisine geldim çünkü ürünün kalıcılığı çok düşük! Acaba dedim benim tenimle mi uyuşmadı ve bir süre anneme verdim kullanması için- ki onun teni parfümlerle oldukça iyi anlaşır fakat onda da kalıcılık yönüyle aynı performansı sergiledi. Ben isterim ki evden çıkmadan sıkayım gün içinde tazelemek zorunda kalmayım. Bu sebepten de edp ürün tercih ederim. Parfümün 50 ml ve fiyatının 115 tl olduğunu düşünürsek beklentimin oldukça altında kalan, hayal kırıklığı yaratan bir ürün oldu maalesef. 

Bu sebeple bir daha Yves Rocher parfümü almam gibime geliyor. Fiyat- performans oranı oldukça kötü. Yine tenime uygun, kalıcı bir parfüm daha bulamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu sebeple bazen parfümlere verdiğim paraya acıyorum. Ama yılmak yok arayışa devam :)

Hoşçakalın...

19 Nisan 2014 Cumartesi

Dermokil Special Kil&Keratin Yağlı Saçlar İçin Şampuan

Merhaba,

Yağlı saç sahibi olanlar bilir, derdi çok fazladır. Kimileri bir fönle günler geçirirken biz zavallı yağlı saç mağdurları bir kaç saat geçirebiliriz en fazla. Her gün o saçlar yıkanmak ister. Hele bir de uzun saçlıysanız işiniz hepten zor. Hep bir tavsiye vardır saçlarını sık yıkama, o zaman daha geç yağlanır. YALAN!!!
İtibar etmeyiniz. Ben çok denedim bu miti olmadı ,olduramadım. Aynı hunharca hızla yağlanmaya devam ettiler.

Yağlı saçlar için her zaman bir şampuan arayışı söz konusudur. Ben henüz "ahanda budur" dediğim ürünü bulamadım. Bu sefer dur yahu kil falan diyor illa iyi gelir diye ümitlenerek bu şampuanı aldım.

Ben aldığımda bu seri yeni çıkmıştı sanırım. Kutuda satılıyordu ne gerek varsa böyle aksiyonlara. İnsanda bir şey sanıp kanıp alabiliyor haliyle. Aslında aksiyonun sebebi de bu sanırsam :)





Uzun süreli kullanım sonucu tecrübelerime geçersek bu şampuanın saçı sertleştirmek dışında market şampuanlarından hiç bir farkını görmedim. Yağlanma süresinde en ufak bir geciktirici etkisi olmadı. Yıpranma karşıtı olması falan da hikaye ki o amaçla da almamıştım zaten. Saç kremi denilen icat olmasa saçımda yarattığı keçe etkisini nasıl tolere ederdim bilemiyorum. 

İçeriği ;



Memnun kalmadığım görece market şampuanlarından daha pahalı olan vasat bir ürün oldu benim için. Bir sonraki şampuanım için sizden öneriler bekliyorum.

Hoşçakalın ...




12 Nisan 2014 Cumartesi

Rimmel London Stronger Double Duty Base Coat

Merhaba,

Son bir yıldır tırnaklarım feci derecede sağlıksız ve sorunlu. Gerek vitamin-mineral destekleri gerek de tırnak güçlendiricilerle bu sorunu aşmaya çalışsam da maalesef pek başarılı olamıyorum. Flormar, Golden Rose ve iki şişe Kalyon tırnak güçlendiriciden sonra başka bir marka denemek istedim. Bir sonraki durak olarak ojelerini severek kullandığım Rimmel markasını seçtim.



Bu tırnak koruyucusunun 2 tane görevi olduğu söylenmiş.
1. Güçlendirme.
2. Koruma.

Peki bu dediklerini yapabiliyor mu ?
-Hayır :/

Benim için normal bir base coat tan farkı olmadı. Hafif simli gibi bir yapısı var. Kalyon etkisel olarak kesinlikle bundan daha iyiydi. Ben ojelerimin altına tırnağım boyanmasın diye bazen de çıplak tırnağıma parlatıcı niyetiyle kullanıyorum. Tırnaklarım sürekli kırıldığı için zaten oje sürebildiğim anlar çok nadir. Fiyatı da yanılmıyorsam 6 Tl gibi bir şeydi. Evet uygun fiyatlı fakat başarılı olmadıktan sonra bir anlamı da yok açıkçası. Limon ve menekşe yağının tırnakları güçlendirme açısından faydalı olduğu söyleniyor ama bir türlü düzenli bir kür uygulayamadım üşengeçliğimden. Bir ara denemek lazım aslında. Sizin tırnaklarınızı güçlendirmek için kullandığınız ürünler neler? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hoşçakalın...


9 Nisan 2014 Çarşamba

L'oreal Youth Code Göz Kremi

Merhaba,

Rival de Loop göz kremi maceramdan sonra daha kıvamlı göz kremi arayışımın durağı olarak youth code'da karar kıldım. Yapısıyla gönlümü kazanırken vaat ettiklerini gerçekleştirme kabiliyeti yeterli değildi. 



Bakalım L'oreal bu kremle ilgili neler söylemiş ; 

SAĞLADIĞI AVANTAJLAR:
Yorgunluk izlerinde pürüzsüzleştirme etkisi: 1 Ay Sonra: Kaz ayağı, mor halkalar ve göz torbalarında gözle görülür* bir düzelme gerçekleşir.
*Gözle görünür gençleştirici etki
**Transkriptomik klinik araştırma
***In-vitro testCilt gözle görülür bir şekilde daha gençtir.
Cilt anında nemlenir ve pürüzsüz bir görünüm kazanır, kırışıklıklar azalır.

1 Hafta sonra :
Kırışıklıklar azalmış.

1 Ay sonra :
Yorgunluk İzleri giderilmiş, cilt ışıltı kazanmış ve cilt gözle görülür şekilde daha pürüzsüz hale gelir.
26 yaşında biri olarak değerlendiriyorum bu kremi bunu bilmenizde fayda var. Göz çevresiyle ilgili şimdilik bir kırışıklık problemim yok ama bir kuruluk problemim de var. Bu kuruluk ciddi ölçüde olmasa da özellikle makyaj yaptığımda kendini daha da belli eden bir kusur. 
Vaat ettikleri gibi ne mor halkalarımda ne de göz torbalarımda bir düzelme sağlamadı. Nemlendiriyor mu evet gayet iyi nemlendiriyor ama çok büyük bir kusuru var ki makyaj altına uygulanamıyor! Garnier gibi hafif bir göz altı kapatıcısı kullanmama rağmen göz altlarımda krem yüzünden topaklanma oluşuyor. 


Resmi bir türlü düzeltemedim idare edin :) Görüldüğü üzere yoğunluğu oldukça yerinde. Göz altıma ve göz kapaklarıma pıt pıt hareketlerle kimi zaman üşenip huncarca sürerek uzun zaman kullandım. O sebeple fikirlerimin vaat konusunda net sonuçlar olduğuna eminim.
Kısaca toparlarsak;
- Nemlendirmesi yeterli.
- Kıvam olarak yeterli yoğunlukta.

- Göz altı yağ butonlarına (milia) sebep olmadı.
- Fiyatı uygun özellikle indirim zamanı.
AMA ;
- Makyaj altına uygulanması uygun değil
- Mor halkalar, torbalar konusundaki vaatleri geçersiz.
- Kavanozlu olması sebebiyle kullanımı zor.
- Vegan değil.

Bittikten sonra tekrar almayı düşünmüyorum en azından gündüz kullanım için değil gece kullanım açısından belki uygun fiyatı /nemlendirmesi amacıyla alabilirim.  

Hoşçakalın ...