17 Aralık 2014 Çarşamba

Golden Rose Rich Color Oje - 10 Numara

Merhaba,

Son yılların en güzel kolaylıklarından biri geniş fırçalı ojeler oldu. Bu sayede hem çizgilenme riski azaldı hem de fırçayı ojeye tekrar batır çıkar derdinden kurtulduk. Golden Rose klasik ojelerinde halen fırça değişikliği yapmamış olsa da güzel bir seri çıkararak bizi memnun etti.

Nude ojeler çok hayat kurtarıcı oluyor. Resmi bir yerdeyseniz, tırnaklarınız kısa ise daha şekilli göstermek isterseniz ya da ben rengarenk ojelerle dikkat çekmek istemem sadelikten yanayım derseniz bu renkler tam size göre. Fakat bir sorun var ki her oje her tende hoş durmuyor. Ele temiz görüntüyü verecek doğru ojeyi bulmak önemli. İşte bunlar hep deneme yanılma :) Beyaz tenlileri oje konusunda kıskandığım doğrudur. Her türlü rengi cesaretle taşıyabiliyorlar. Gerçi güzel el deyince aklıma son zamanların gündem maddesi Nur Yerlitaş geldi. Bir insan hem o kadar kilolu olsun hem de yağmurun elleri şarkısında bahsedilen o güzel ellere sahip olsun şaşılacak şey. Öhööm neyse konumuza dönüp görsellere geçelim :)







İddialarından biri tek katta ojenin rengini vermesi. Peki doğru mudur bu iddia? O duruma göre değişiyor. Eğer kalın bir kat sürüyorsanız olabilir. Ama tırnak çizgileriniz varsa ya da kalın sürüp bekleme süresini uzatmak istemiyorsanız 2.katı istiyor. Daha tok bir renkte belki bu durum yaşanmıyordur. Açıkçası serinin diğer renklerini de denemeye niyetliyim bayadır ama şimdiye kadar karşılaştığım renkler bana pek hitap etmedi.

Gelelim kalıcılığına ekstra bir dayanıklılık söz konusu değil. Ama bir Essence'den çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Malum Essencelerin ömrü çektiğiniz çileye değmiyor. Çile derken tabi bir ağda acısını kast etmiyorum :) Ama benim için ojeyi sür, kurumasını bekle, aman elim bir yere sürtmesin gerçekten büyük bir dert. Gerçi neyse ki Nyc Top Coatımın yerini dolduracak ürünü bulma şansına eriştim hatta bu sefer bir yedekle yoluma devam ediyorum n'olur nolmaz :)

Sözün özü bu seriyi ve bu rengi denemenizi öneririm.

Hoşçakalın ...

2 Aralık 2014 Salı

Neutrogena Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyicisi

Merhaba,

Göz kapağımın düşük olmasından mütevellit göz makyajımın assolisti rimeldir. Genelde 2-3 kat uygulama yapıyorum. Bu yüzden makyajımı temizleme seansımın büyük kısmını da ona ayırmak zorunda kalıyorum. Bu süreyi kısaltmak için çift fazla göz makyaj temizleyicisini tercih ediyorum. Daha önceki yazılarımın birinde bu iş için kullandığım Nivea Visage çift etkili göz makyaj temizleyicisinden bahsetmiştim. Bugün ise kısmen daha memnun kaldığım Neutrogena'dan bahsedeceğim.





Şişeyi bir kaç defa çalkaladıktan sonra fazlar birbiri ile karışıyor ve Nivea'nın aksine bu homojenliği çok daha uzun süre muhafaza ediyor.







" yağlı his bırakmaz " iddiası ise kesinlikle yanlış. Çok yağlı bir yapısı var. Makyajınızı temizledikten sonra ılık suyla temizlemeniz öneriliyor. Fakat ben yağ bezesi oluşma ihtimaline karşı ya Bioderma Sensibio ile üstünden geçiyorum ya da bebe şampuanı ile yıkıyorum. Size de önerim her zaman olmasa bile makyajını temizledikten sonra gözlerinizi bebe şampuanı ile yıkayın. Hem temizleyiciden hem de geride kalan makyaj artıklarından arındırmış olursunuz.

Tek sürüşte makyajdan arındırıyor mu? Tabi ki hayır. Keşke öyle mucizevi bir ürün olsa :) Ama gözlerimi de çitilemek zorunda kalmıyorum.
Peki en çok okunan konularımdan biri olan Max Factor False Lash Effect 24h maskarayı temizleyebiliyor mu? Maalesef ama zaten o rezalet maskarayı dünya üzerinde hiç bir temizleyici kolayca çıkaramaz.

Yine Nivea'nın aksine gözlerimi yakmadı. Gözlerim hassas olduğu için benim gibi olanlara bu açıdan önerebilirim.



Bu temizleyicinin en kötü yani şişesinin tıpasının olmaması. Dökerken çok dikkatli olmanız lazım. Birden komple dökebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde kullansanız bile tıpası olmadığı için ürün çok hızlı bitiyor. Çok pahalı olmadığı için büyük bir sorun değil ama Nivea'yı bitirmem baya zaman almıştı bu arkadaş su gibi akıp gidiyor.

Son olarak çift fazlı bu ürün suya dayanıklı rimellere dahi uygun ve tekrar alabileceğim bir göz makyaj temizleyicisi oldu. Sizlere de öneririm.

Hoşça kalın...