21 Kasım 2014 Cuma

Pastel 93 Numara Oje

Merhaba,

Sonbahar iyice kendini hissettirmeye başladı. Mevsim değişince kullanılan renkler de değişti. Canlı renklerden vazgeçip daha soluk, mat renkler kullanılmaya başlandı. Bugünkü oje rengim ise bahsettiğim tamlamaya ters bir şekilde gelecek.

Normalde soft pembe tonlarını kullanan ben için büyük bir değişim tabi bu renk :)
Duruşuna gelirsek;



Gün ışığında olduğundan daha turkuaz çıkmış.




Bu ojede sevmediğim tek şey fırçası o kadar ince ki bir kaç vuruş yapmak gerekiyor.Hal öyle olunca da dalga dalga durma riski artıyor. Fırçası geniş olsaymış tadından yenmezmiş. Kalıcılığı normal bir oje kadar. Renge baktıkça yazın mayomla ne güzel uyum sağlar diye düşünmeden edemedim :)

Hoşçakalın...

10 Kasım 2014 Pazartesi

dermomarket.com alışverişim

Merhaba,

Saç dökülme sorunumdan bahsetmiştim önceki yazımda. Doktorun önerdiği ürünlerin diğer kısmını da hakkında çok yorum gördüğüm dermomarket.com'dan yapmak istedim. Fakat seçmemin bir başka nedeni daha vardı onu postun sonuna doğru yazacağım.

Perşembe günü verdiğim siparişim cuma günü kargo şubesine geldi. Fakat Yurtiçi Kargo'nun keyfim isterse dağıtırım politikası sebebiyle pazartesi elime ulaştı.

Ödeme, sipariş hazırlama ve kargoya verilme aşamalarından haberdar edildim. Bu açıdan memnunum çünkü bazı firmalar bu hassasiyeti göstermiyor. Fakat attığım bir maile cevap vermiş de değiller.

Geri dönüş açısından bu konuda kozmela.com daha başarılı.



Gelelim neler aldığıma  ;

Perfectil Triple Active Tablet: 56 TL
      Son Kullanma Tarihi : 2015
Bepanthol Cilt Bakım Kremi : 6,48 TL
      Son Kullanma Tarihi : 2017

Kargo ile beraber toplamda 66,73TL ödedim.

Şimdi gelelim konunun başında söylediğim seçme nedenlerimden birine. Malum tester olayı bizim memlekette yok. Yani var ama sadece seçilmiş kişilere :) Bu sitenin de Bioderma deneme seti hediyesi vardı. Şu an seboreik dermatit atak dönemindeyim seçeneklerden birinde de seboreik olunca o formu da doldurdum. Not kısmına da özellikle belirttim seboreik için yüz temizleme jeli denemek istediğime. Fakat seti göndermemişler. Benim anlamadığım olay şu başkalarına yapılan tester yağmurunun diğerlerine yapılmaması. Ya herkese yapın ya da hiç kimseye. İsmimi mi beğenmeyip yollamıyorsunuz anlayamıyorum :)

Firmalardan hayır göremediğim ve internette bu konuyla ilgili pek bir şey bulamadığım için sizlere soruyorum ey sessiz okuyucular. Seboreik dermatit için hangi yüz temizleme ürününü önerirsiniz? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ekleme : Ertesi gün aşağıdaki arkadaşları yollamışlar fakat halen cevap yazmadılar :)


Hoşça kalın...







8 Kasım 2014 Cumartesi

mamacim.com Alışverişim

Merhaba,

Aylardır yoğun bir şekilde saç dökülmesi problemi yaşıyorum. Dermatolojiye gittim ve doktor saçlarının ön kısımları oldukça seyrelmiş deyince hemen verdiği dermo kozmetik ürünleri aldım. Eczaneden fiyat aldıktan sonra internette araştırınca fiyatların daha uygun olduğunu gördüm ve hakkında olumlu yorumlar gördüğüm mamacim.com'u tercih ettim.

Öncelikle sadece alışverişim bittiğinde mail geldi. Ondan sonra hiç bir şekilde maille bildirim yapmadılar. Sitelerinden sürekli takip ettim ne alemde siparişim diye. Sonrasında verdiklerin kargo takip numasıyla kargo sorgu yaptığımda sürekli böyle bir referans numarası yoktur diye uyarı aldım. Kendilerine mail yoluyla bunu söyledim. Fakat cevap gelmedi. Hadi belki yoğunlardır ondan görmemişlerdir dedim. Sosyal platformdan bu sıkıntımı ilettim fakat yine yanıt alamadığım gibi sorumu da silmişler !!! Müşteri ile iletişim olarak son derece kötüler.



Siparişlerim kutu içinde ve herhangi bir pakete sarılmadan olduğu gibi konmuş. Ürünlerden biri ampul olduğu için kırılma riski vardı ama şükür ki sağlam gelebilmiş.




Gelelim neler aldım ;

Ducray Neoptide Lotion Bayan Saç dökülmesine Karşı : 94,5 TL  
             Son kullanma tarihi : 2016
    
Ducray Anaphase Şampuan 200 ml Saç dökülmesine Karşı : 33,6 TL
             Son kullanma tarihi : 2015

La Roche Posay Kerium DS Creme Pullanma Karşıtı : 25,93 TL
             Son kullanma tarihi : 2017

Kargo ile beraber 156,40 TL ödedim. Kargo için 2 firma seçeneği var ben MNG'yi tercih ettim. Diğerini de Aras Kargo.

Siparişimi 6 Eylül'de öğleden sonra verdim. Ertesi gün kargoya verildi ve bugün teslim aldım. Hız konusunda geçer not aldılar.

Seboreik problemi yaşadığımı ve bir sonraki siparişim için ona uygun yüz yıkama jeli sampleı yollamalarını rica ettim. Fakat seboreik ile atoderm arasındaki farkı bilmeyen çalışanlar bana Bioderma Atoderm serisine ait yüz son kullanma tarihi bu ay olan 10 ml yüz yıkama jeli ve son kullanma tarihi bir sonraki ay biten 8 ml krem yollamışlar. Sağ olun var olun. Başka atmaya yakın ürününüz varsa bir sonraki siparişime ekleyin , ama kullanabileceğim bir ürün olsun çünkü atoderm kuru ciltler için uygun bir seri. Seboreikte ise yağlı bir cilt yapısı vardır.



Sonuç olarak sadece uygun fiyatıyla tercih edebileceğiniz bir dermo kozmetik firması olan mamacim.com'la olan alışverişim bu şekilde sonuçlandı. Siparişimin bir kısmını ise başka bir siteyle devam ettim. O da başka bir yazımın konusu olacak. 2 gündür şubede öylece bekliyor. Yurtiçi Kargo'nun keyfinin gelmesini bekliyorum.

Hoşça kalın ...