21 Mayıs 2014 Çarşamba

The Balm What's your type Volume Maskara

Merhaba,

Ülkece geçirdiğimiz kötü günlerin haddi hesabı yok son zamanlarda. Çok yazdım, çok çizdim, çok izledim, çok üzüldüm. Benim de ekstra sorunlarım çıkınca başka türlü doldum,taşırdım kafayı ama şimdilik ara verip kafa dağıtalım biraz.

Çok can sıkıcı kirpiklerim var. Uzunluk olarak iyi olmasına rağmen garip bir şekilde aşağı doğru uzuyor. Kaba tabirle yer çekimine yenilmiş memintolar gibi bir değişik hali var. Ee madem yukarı kaldırma işlemi her şeye rağmen uzun süreli başarı sağlamıyor  bari hacim yönünden destekleyeyim diye hiç aklımda yokken The Balm'ın bu maskarasını bir indirim esnasında aldım.




Peki memnun kaldım mı?
-Hayır

Ürün iddiasını veremiyorsa direkt gözümde çöp değerine düşüyor. Tek iddian var o da hacim vermek. Kaldı ki çok cılız kirpiklerimde yok. Önceleri formülü çok ıslaktı bir de düşük göz kapaklı olunca her seferinde göz kapağımdan rimel temizledim hadi olsun çok mühim değil. Uzun zaman da ıslak yapısını muhafaza etti. Fakat birden aniden kurudu. Ağzının kapağını falan da açık bırakmadım ama ani değişime bir türlü anlam veremedim. Her neyse bazı rimeller kurudukça güzelleşir dedim ama yok yine olmadı. Bu maskara ile anlaşamadım ben. Kirpiklerimi yapıştırdı, hacim yönünden çok başarısızdı. Kısmen uzunluk verdi ve siyahlığı fena değildi.




Ambalaj olarak Max Factor'ün aksine üstündeki yazının silinmemesini sevdim fakat kapağının tutma kısmından ayrılması hoşuma gitmedi. Açma kısmı sıkıntılı olduğu için zaman zaman dişlerimle açtım izlerinin de göründüğü gibi :)



Fırçası kıl yapıda ve ince. Alt kirpiklere sürmede sıkıntı yaratmıyor. Fakat dökülme yapıyor bu arkadaş o sebepten alt kirpiklere sürülmemesinde fayda var.

Pek çok rimelin aksine kullanma süresi 6 ay değil 9 ay ki ben çok makyaj yapmamama rağmen 9 aydan önce kurudu. Gerçi şu an dikkat ettim de dış kutusunun üzerinde 9 ay yazarken şişesinin üzerinde 6 ay yazıyor. Marka da tam emin olamamış sanırım ki beyanlar tutmamış :)

Kısacası sevmedim bir kaç rimelle birlikte kullanarak performans almaya çalıştım ama olmadı. Rimel konusunda çok şanssızım. Biri bitmeden diğerini alıyorum ama yok yani olmuyor, olmuyor. Şimdi Essence kullanıyorum ama ondan da memnun değilim belki bir ara onun da yorumunu yaparım. Bakalım sırada L'oreal var umarım ondan memnun kalırım.

Hoşçakalın ...



9 Mayıs 2014 Cuma

Büyük Rossmann Alışverişim + Gratis Alışverişim - Anneler Günü Özel İndirimi

Merhaba,

Rossmann'ın anneler günü indirimi bugün itibariyle başladı. 9-11 Mayıs süresince olan bu indirimden faydalanmanız açısıyla hemen aldıklarımı size fikir olması açısından yazayım dedim. Aaa o indirimde alayım bu indirimde bunu da alayım derken kasada gizli bir şok yaşasam da mimiklerimi içime akıtarak acı acı yutkundum. Renkli kozmetikten ziyade bakım ürünleri aldım. Bu açıdan da pişman değilim  :p







Fiyatlara gelecek olursak;

Rival dudak kalemi : 2,10

Perlodent Gargara: 4,45

Loreal Excellence Saç boyası : 9,79

Isana Duş Jeli : 1,59

Colgate Diş Macunu : 10,40

Orkid Platinium : 5,99

Rival kapatıcı : 3,90 

Isana Duş Kremi : 1,49

Perlodent Diş Fırçası : 1,59

Orkide Yaprak : 3,19

Rival Kirpik Serumu : 5,98

Rexona Deo: 3,95

Perlodent Diş Fırçası : 1,59

Clear Şampuan : 3,99

Maybelline far : 7,95

Elseve Maske : 7,99

Orkid Ultra Comford : 5,99  

Facelle : 2,99

Rival Kapatıcı: 3,90

Orkid Infinity : 5,99

Rexona Deo Stick : 4,45

Loreal Rimel : 23,5  

Evet Gratis alışverişim de var fakat girdiğim gibi çıktım niyeyse. Belki mağazaya girmeden önce aldığım kötü bir haberin etkisi de olabilir :s Onun indirimi de ayın 11'in de bitiyor.


Benri Aseton : 2,00

Benri Islak Havlu : 1,35

Cala Makyaj Temizleme Mendili : 2,70

Bir de Gratis karta özel bunların toplamından%10 daha düşüldü. Aseton ve pamuklarda bu sefer indirim yapmamıştı Gratis. Hoş olsa ne fark eder gözü dönmüşler yüzünden her seferinde bulamıyordum. Bir insan neden 5'er 10'ar paket pamuk alır anlamıyorum. Ürün sayısına maximum adet getirmeleri lazım ki herkes faydalanabilsin. 

Benim aldıklarım bu kadar aslında daha da kafamda alacaklarım vardı ama hepsini toptan alınca insana bir pahalı geliyor nedense halbuki fiyatlar gayet uygun. Bir de hem Rossmann'da ki ürünlere hem de The Balm ve Cala makyaj temizleme mendillerine zam gelmiş yine. Gratis'i daha fazla incelemediğim için diğer markaların zam durumu nedir bilemiyorum. İki ay önce 28 tl olan Balm'ın Sexy Mama pudrası 33,5 tl'ye çıkmıştı. Yuh artık diyorum. Kurlar iki ay içinde ne ara bu kadar arttı. Hal böyleyken ben de sinir oldum almadım. Watsons yakın olsa Rimmel'in pudrasını merak ediyordum onu alacaktım ama başka bahara kaldı artık.

Hoşçakalın ...





6 Mayıs 2014 Salı

Maybelline 210 That's Mauvie Ruj

Merhaba,

Renkli kozmetik ürünlerine her ne kadar daha fazla ağırlık vermek istesem de telefonumun kamerası rengi yeterince algılamadığından her seferinde vazgeçiyorum. Bu seferde zor oldu ama olduğu kadarıyla artık :)

Pek ruj insanı değilim. Yakıştıramıyorum kendime daha ziyade dudak renkli balmlarla ilgileniyorum. Hele kırmızı, bordo falan mümkün değil :) Bir de nedendir bilmem son 1 senedir dudaklarımda aşırı bir kuruma, kabuklanma ve çizgilenme var. Ne peeling ne de çok övülen blistex med plus işe yaradı. E hal böyle olunca ruj sürmek ve yakıştırmak da oldukça büyük bir sorun. Hele simsiz olsun, doğal dursun, glossvari durmasın falan gibi de istekleriniz varsa tüm markaların serilerine bir göz atmanız gerekiyor. Hal böyleyken benimle aynı sorunu yaşayanlara nadide bir ürün anlatacağım.





Gül kurusu tonlarında, alt tonlarında morluk barındıran, hafif şeffaflık içeren bir ruj bu. Dudakları kesinlikle kurutmuyor. Fakat nemlendirme oranı arttıkça kalıcılık oranının da azaldığı bir gerçek. Bu gerçeğe istisna bir ruj var. Eğer rengi doğru yakalamayı başarırsam bir ara onu da yazarım.

Tek kattaki duruşu;


Bir kaç kattaki duruşu;

Serinin diğer renkleri genel anlamda sim bombası ya da bana daha cırt gelen renkleri içeriyor. Aralarındaki tek normal buydu :) Ürün ellerinde kalmadığı halde testerı rafta durduran satış danışmanı sayesinde büyük uğraşlar sonucu İzmir'de beğendiğim bu ruju Ankara'da almak nasip oldu. Bir kaç mağazaya gittim ama bir türlü bulamamıştım. 

Bu indirimde kozmetik mağazalarına gidersem serinin renklerini tekrar bir inceleyeceğim. Belki görmediğim başka güzel tonları da vardır. Gerçi indirimi beklemeye de gerek yok. Normal fiyatı 10 Tl gibi oldukça her keseye hitap eden bir ücret. Bu rujun sevmediğim bir sıkıntısı mor alt tonlu olması. Gerçi adamlarda yazmış "mauvie" diye ama aklıma hiç gelmedi doğrusu. Kalıcılık ise oldukça az bunu da unutmamak lazım. 

Sonuç itibariyle kuru dudaklarımın memnun kaldığı hatta bana acaba yedeklesem mi düşündürten bir ruj oldu Maybelline'in bu serisi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Hoşçakalın...