25 Mayıs 2015 Pazartesi

kozmeli.com (artık kozmium.com) Alışverişim

Merhaba,

Bugün yine ilk defa alışveriş yaptığım bir siteden bahsedeceğim. Gerçi biraz geç bir yazı oldu, alışveriş yapalı bir kaç ay oldu.

Daha önce adını hiçbir yerden duymadım hatta alışveriş yapmadan önce baya araştırdım fakat bir şey buladım. Google’a bile Kozmeli yazdığımda Kozmela diye düzeltmeye çalıştı öyle bir bilinmememizlik :) Uzun bir karar aşaması sonucu kargo ücreti de 1 tl’ye düşünce hadi bakalım dedim.
Uzun zamandır Bioderma ile yoluma devam ediyorum. Özellikle seboreikli bir cildiniz varsa ve aksi gibi akneye de meyilliyse işiniz zor. Temizleyici bulmak tam bir işkence. Tam da bu sebeple bazen cildimi sadece Bioderma ile temizliyorum. Bu sitedeki indirim kuponuyla da zaten indirimde olan fiyatıyla ilk aldığım zamanlardaki fiyattan (60 tl) oldukça uygunaydı. Firmaya mail atıp son kullanma tarihinin 2017 olduğunu öğrendim. Bu arada ekstra %10 indirim sağlayan kod numarası vermişlerdi fakat kontrol ettim süresi bitmiş görünüyor.

Cuma günü siparişimi verdim. Cumartesi kargoya teslim edildi ve pazartesi günü Yurtiçi kargo ile elime ulaştı. 2 tane kargo seçeneğiniz var ve normalde 4 TL olan kargo ücreti sadece Yurtiçi kargo için 1 TL olunca ben Yurtiçi’ni seçtim. Diğer seçenek ise Aras kargo.

Paketleme olarak gayet iyi idi. Kutunun içinde şişelerin hareket etmemesi için karton sıkıştırılmıştı ve kutunun üstüne kırılabilir etiketi vardı. Fakat malumunuz hangi kargo firması buna dikkat ediyor ki? Adamlara bekleyin ürünü kontrol edeyim diyorsunuz siz içeri girene kadar kaçıyor. Sonra herhangi bir sorunda al başına belayı. Bütün kargo firmalarından nefret ediyorum bu ara. Her neyse konumuza dönelim :)

Ürünün son tüketim tarihi dedikleri gibi 2017. Henüz şişeleri açmadım, sanırım ve umarım ki bir sıkıntı söz konusu değildir .




Gelelim tester konusuna. Malum internetten dermokozmetik ürün alışverişinin yapılmasının bir sebebi de eczanelerin vermediği numuneler. Olay markalı nemlendiricim bitmek üzere olduğu için yeni bir nemlendirici arayışındayım ve alışverişim yaptığım sitelere de sipariş notu ile tester rica ediyorum. Henüz hiçbirinden alamadım :/ Artık rastgele ürün alıp, evimde kalabalık yapmasını istemiyorum. Beklentimi karşılamayan malzemeleri dolapların arka kısmına birikirmekten kurtulmak istiyorum. Kozmeli’ye de bu konuda not düştüm. Onun yerine resimde gördüğünüz testerlar geldi. “Yine mi bamya diyen :(” çocuğun hüznünde olduğum doğrudur.

Bir detay var ki atlarsam olmaz. Kargoyu teslim aldığımın ertesi gün firmadan “görüyoruz ki ürünlerinizi teslim almışsınız, bizi değerlendirin” tarzında bir mail aldım. Kargo ile ilgili soruna bile cevap vermeye tenezzül etmeyen (mamacım.com gibi) firmalardan sonra oldukça hoşuma gitti bu durum. Bende tester durumundan bahsettim. Onlarda stok durumuna göre gönderdiklerini belirtti.

Aslında aklıma asıl takılan durum firmanın adı “kozmeli” iken neden “eczanemizde.com” ve “kozmekolik.com” ambalajlarının kullanıldığı ve faturanın da “reçete internet mağazacılık” adına kesildiği idi. Düşünsenize aldığınız site hariç 3 isim geçiyor! Onlarda bu duruma şöyle bir yanıt vermişler:

“Eczanemizde.com ve kozmekolik.com daha önce sahibi olduğumuz sitelerdir. Bu sebeple sarf malzemelerini (kutu-bant) kullanmaktayız.”

 Son olarak toparlarsak haklarında herhangi bir olumsuz durum duymadığım sürece uygun fiyatıyla tekrar edebileceğim bir site oldu.

GÜNCELLEME : kozmeli.com artık kozmium.com adresiyle devam ediyor.

 Hoşçakalın …