13 Haziran 2014 Cuma

turuncukasa.com Alışverişim

Merhaba,

İnternet alışverişi olayına çok sıcak bakan biri değilim. Bir şeyi dokunmadan, gerçeğini görmeden, ya orjinal değilse endişesiyle alışveriş yapmak bana cazip gelmiyor. Malum eczane siteleri pek çok blog tarafından övülüyor. Almak istediğim ürünü fiyat olarak piyasaya göre daha uygun görünce araştırmaya başlayıp acaba sitelerin hangisi güvenilirdir diyerek fazlaca düşünsem de gözümü kararttım. İşte bunlar hep başak burcunun fazla detaycılığı :)

turuncukasa.com bloglarla fazlaca çalışıp, avon gibi çok reklam yapan bir site. Eh dedim fiyatlar da nispeten uygun başladım alışverişe. Hiç aklında yokken bayadır merak ettiğim termal suyu da attım sepete. Ya beğenmezsem diye küçük boyu seçtim. Çarşamba siparişi verdim, perşembe kargoya teslim ettiler bugün itibariyle de elimi ulaştı. Süre olarak beni çok üzmediler.





Görüldüğü üzere gereksiz kocaman bir kutu içinde 2 adet siparişim birbirine streclenerek kargoya verilmiş. İşte bu aşamada şu olaya kızıyorum  "testerınıza kıran mı girdi? ". Kocaman bir kutu içinde bu 2 garibanı görmek hayli komik oluyor :) Bloggerlara testerlar, setler hatta tam boy ürünler hediye olarak yollanırken biz zavallı faniler bunlardan nasiplenemiyoruz. Bir sitenin güvenilirliğini ya şikayet sitelerinden ya da seyircisi az olan bloglardan kontrol etmek lazım (malum seyirci oranı yükseldikçe objektiflik oranı düşüyor). Onlar tester yokluğundan bahsedince zaten böyle bir beklentim yoktu. Ama yine de belki şaşırtırlar dedim. 

Gelelim aldıklarıma ;

Avene Emulsion 50+  Güneş Kremi :36,58 TL (Güneş kreminin mart 2016'ya kadar kullanım süresi var.)

Avene Termal Su 50 ml : 6,75 TL




Kargo bedeli de 4 TL olmak üzere toplamda 47,28 TL ödedim. Bu arada kargo seçeneği olarak sadece Sürat Kargo var. Alışverişin her aşamasında hem mesaj hem mail olarak bildirmeleri güzel olsa da her müşteriye eşit davranmaları daha doğru bir ticari ahlak anlayışı olur. Biz tester isyankarları olarak(!) amacımız "beleş" zihniyeti değil. Almayı düşündüğümüz ürünlerin öncelikle deneme boyunu kullanmak site için bir sonraki alışverişimize zemin hazırlar. Bazen de ufak sürprizler bizi kötü bir günün sonunda mutlu eder.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Hoşçakalın...

5 Haziran 2014 Perşembe

Garnier Esas Bakım Makyaj Temizleme Mendili

Merhaba,

Makyaj temizleme mendillerinin benim için tek amacı makyajın şöyle bir üstünden geçmesi. Tek başına yeterli bir temizlik yapacağına inanmıyorum. Göz makyajımı kesinlikle mendillerle temizlemeye kalkmıyorum, nasıl olsa tamamen çıkmayacak göz çevremi tahriş etmeye, kirpiklerimi yolmaya gerek yok.

Cilt makyajı olarak bb krem ve pudra kullanıyorum. Oldukça hafif bir tabaka. Şöyle bir üstünden geçmek çok zor olmasa gerek bu amaçla üretilen bir mendil için.






Garnier'in bu ürünü oldukça iddialı. Suya dayanıklı makyajı çıkarıyormuş! Cildimizi temizlerken tazeliyormuş. -muş diyorum çünkü ben bu etkileri görmedim. Oldukça kuru ve sert bir yapısı var. Mendille sildikten sonra Bioderma ile hiç silmemişçesine temizlemeye devam ediyorum. Bb kremi bile temizleyemeyen bir şeyin suya dayanıklı makyajı çıkaracağını hiç düşünmediğim için rimelimi falan temizlemeye kalkmadım. Kokusu hafif, rahatsız etmeyen türden


Kısacası beğenmediğim ve bir daha asla almayacağım bir ürün oldu. Memnun kalanları da var, bilemiyorum belki de formülü değişti ama benim için sınıfta kaldığı kesin. Daha önce yazılarımın birinde Cala'nın makyaj temizleme mendillerinden bahsetmiştim. Kesinlikle Cala bu konuda daha başarılı.

Hoşçakalın ...